Vor mai fi și alte plecări din PSD? Ciolacu: „Onoarea de a fi în Parlament nu e o meserie de care trebuie să te legi”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Marcel Ciolacu a declarat că este posibil să mai fie şi alte plecări din PSD ale unora nemulţumiţi că nu se mai regăsesc pe listele de candidaţi la parlamentare sau pe locuri eligibile. Reacţie vine în contextul demisiei lui Şerban Nicolae din PSD, a lui Radu Preda, cât şi a lui Liviu Pleşoianu sau Gabriela Ciot, care în perioada Guvernului Dăncilă era luată în calcul ca o variantă de rezervă pentru funcţia de comisar european din partea României.

„Este posibil. Fiecare decizie pe care şi-o poate lua, dar să ştiţi că această onoare de a fi în Parlament nu e o meserie de care trebuie să te legi. Avem un exemplu, Andi Cristea a candidat pentru un mandat de europarlamentar. A fost primul sub linie. Nu am auzit de la Andi Cristea că se leapădă de PSD şi cât de nefericit este. Viaţa îţi oferă întotdeauna noi oportunităţi. Şi astăzi este pe locul doi, pentru că şi merită. A fost un europarlamentar de excepţie pe listele PSD de la Buzău”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă este posibil să fie şi alte demisii din PSD.

Liderul social-democraţilor a susţinut o conferinţă joi la Buzău cu ocazia depunerii listei de candidaturilor la parlamentare. Marcel Ciolacu deschide lista la Camera Deputaţilor, în Buzău, iar la Senat este Lucian Romaşcanu primul pe loc. 

„Am venit astăzi, alături de colegii mei, cu cea mai bună listă de candidaţi, în faţa românilor, cei mai buni specialişti şi cei mai capabili de a reîntoarce România în drumul corect. Chiar dacă provocarea principală a României, rămâne în continuare sănătatea. Sănătatea e cheia educaţiei, a locurilor de muncă şi a creşterii nivelului de trai. Cu cât actualii guvernanţi vor respecta regulile şi părerile specialiştilor, cu atât mai repede ne vom recâştiga viaţa dinainte. PSD a venit în parlament cu foarte mulţi reprezentanţi ai domeniului medical. În schimb, sunt prea puţini în acest moment cei care pot scoate România din această criză sanitară. Repet. Sănătatea oamenilor nu poate să o dea nimeni înapoi. Dacă vom avea timp să redresăm economia, să redresăm împrumurile aberante făcute de cei de la guvernare, sănătatea în schimb va fi greu de redresat”, a ecompletat Ciolacu.

El a vorbit şi despre lista candidaţilor PSD din Buzău, amintindu-l şi pe Adrian Cristea fost europarlamentar.

„De departe avem cele mai bune soluţii în fiecare domeniu. Astăzi la Buzău am venit cu o listă în care îl regăsim pe Andi Cristea, specialişti în fonduri europene, am venit şi cu managerul spitalului judeţean, am venit şi cu dl Laurenţiu Ţepeluş, directorul adjunct al celui mai important coelgiu din Buzău, pentru că următoarea provocare după sănătate va fi educaţia. Am venit cu Lucian Romaşcanu, deja la al doilea mandat. Am venit cu o listă de oameni care au făcut echipă cu primarul din Buzău. Suntem în acest moment în linie dreaptă către alegerile impuse de actualul guvern pe 6 decembrie”, a mai spus liderul PSD.

Chestionat câte mandate va lua PSD la Buzău, Ciolacu a răspuns: „Sunt ferm convins că buzoienii vor ști foarte bine câte mandate să ofere PSD la aceste alegeri”.

„Drumul PSD este unul foarte clar, categoric că ne bucurăm şi de recâştigarea încrederii românilor. După două alegeri pierdute, avem o creştere de aproape 10% la alegerile locale. Asta ne confirmă faptul că drumul pe care am pornit de reformă şi de reconstrucţie a partidului este cel corect”, a adăugat Ciolacu.

Lista completată a candidaţilor PSD în Buzău este următoare:

Senat: Lucian Romaşcanu, Liliana Zbîrnea, Daniela Palcău.

Camera Deputaţilor: Marcel Ciolacu, Andi Cristea, Romeo Lungu, Laurenţiu Ţepeluş, Claudiu Damian, Oana Matache, Florin Ceparu, Ion Bogdan, Costin Stanciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here