Vrăjitoarea Mihaela, interceptată în dosarul Oanei Zăvoranu, prezentă la gala Institutului Cultural Român

Vrăjitoarea Mihaela, sora interlopului Nat Mincă, liderul clanului Sadoveanu, este promovată ca artistă la tot felul de evenimente și a participat inclusiv la o gală organizată de Institutul Cultural Român, scrie Newsweek România.

În această seară suntem invitate la recepția de final de festival Europalia România în Sufrageria Regală de la MNAR. Va reamintesc că anul trecut împreună cu Virgina Lupu am participat în cadrul unei expoziții ‘Failproof Witch’ curatoriată de Anca Rujoiu în Aalst, Belgia dedicată vrăjitoriei rome și practicilor mele magice. Mulțumim Institutului Cultural Român ptr această oportunitate„, este mesajul postat pe Facebook de Mihaela Mincă pe 5 martie 2020. 

Potrivit jurnaliștilor de la Newsweek, prezența vrăjitoarei Mihaela la eveniment nu a fost întâmplătoare, aceasta face parte dintr-un proiect cultural interdisciplinar. Pe de altă parte, Mihaela este și o susținătoare a Dianei Șoșoacă, promovând mesajele acesteia pe pagina sa, mai scriu cei de la Newsweek. 

Luna trecută, Institutul Goethe a găzduit expoziția de artă contemporană interdisciplinară Future Is a Safe Place Hidden in the Witch’s Braids, organizată de artistele Mihaela Drăgan și Virginia Lupu. Lucrările foto și video prezentate în expoziție au fost realizate în urma unei mai îndelungi colaborări a artistelor cu vrăjitoarea Mihaela Mincă și fiicele sale, Cassandra, Ana, Anda și Bianca, se arată în descrierea evenimentului.

Mulțumesc organizatorilor și instituțiilor statului român care au făcut posibilă expoziția magică din această seară.

Sunt fericită că harul și tradițiile noastre sunt apreciate și în România, sunt singură vrăjitoare din Europa, împreună cu fiicele mele care am avut privilegiul să ne expunem harul și puterea magică la Berlin, Bruxelles , București și va urmă în curând Singapore.

De asemenea mulțumesc artistelor Mihaela Drăgan și Virginia Lupu, care sunt alături de mine„, a fost mesajul Mihaelei Mincă imediat după evenimentul de la Institutul Goethe. 

Liderul Duduienilor, Nat Mincă și dosarul vrăjitoarelor care au escrocat-o pe Oana Zăvoranu

În decembrie 2016, vrăjitoarea Melissa şi vrăjitoarea Vanessa au fost condamnate, de Tribunalul Ilfov, la câte trei ani de închisoare în cazul escrocării Oanei Zăvoranu. 

Rada Mincă (cunoscută ca Melissa – sora Mihaelei Mincă) şi Roxana Lider (cunoscută ca Vanessa – concubina lui Nat Mincă), cele două vrăjitoare care o amenințau cu vrăji negative pe Oana Zăvoranca, au reușit să-i convingă pe judecătorii Curții de Apel București să le acorde o pedeapsă mai ușoară. Cele două au primit trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a mai dispus ca Roxana Lider şi Rada Mincă să îi plătească, în solidar, Oanei Zăvoranu daune morale de 10.000 de euro rezultate din infracţiunea de şantaj.

S-a mai constatat că autoturismul Porsche Cayman ce a făcut obiectul infracţiunii de înşelăciune a fost restituit Oanei Zăvoranu. Procurorul de caz a arătat, în rechizitoriu, că vrăjitoarele Vanessa şi Melissa au determinat-o pe Oana Zăvoranu să încheie contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri mobile şi imobile, printre care şi autoturismul Porsche Cayman al acesteia. Oana Zăvoranu a fost deposedată astfel de bunuri şi bani, iar ulterior a fost şantajată şi ameninţată de Roxana Lider şi Rada Mincă.

Judecătorii au menținut totodată și decizia de achitare din primă instanță în cazul celorlalte şapte persoane judecate în dosar. E vorba de Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, Ştefan Mincă, zis Rosovelt, Ştefan Ionuţ Voicu, Elena Ştefan, Sebastian Dobrescu şi Remus Mincă, zis Nat Mincă.

Dosarul a fost unul complex. Procurorul Maximilian Bălăşescu care se ocupase inițial de caz a fost și el condmnat definitiv în 2013 la cinci ani de închisoare după ce ar fi cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul. Cazul a fost preluat de alți procurori.

Interceptări relevante din dosarul vrăjitoarelor

VANESSA: E cu mine! Vagaboanta, OANA ZĂVORANU, mi-a dat telefon; i-am răspuns; să vezi ce-i fac în seara asta! Mi-a dat telefon azi şi i-am ridicat tonul! că: … „ Vreau să vin şi eu la tine! … Să fac şi eu lucru, să fac şi eu aşa, să continui şi eu aşa, … Să-mi meargă şi mie bine!”
MINCA REMUS „NAT”, CONCUBIN: Fă, ce spui? Ea?!
VANESSA: Ea! Aşa-i! Mi-a zis: „ Am făcut contract la … tv, şi am nişte bani, şi cutare, … şi cutare, … şi nu ştiu ce, … Vreau să-mi fie bine! De mâine- zice- chiar şi-n întuneric, când poţi tu, primeşte-mă ca sa vin, căci vreau să vorbesc ceva cu tine!”
NAT: O fi bine sa vina!?!
VANESSA: Să mor eu, când o veni, … Ştiu eu de ce vine! Nu vrea să-mi facă nimic, … dar vrea să mă tragă de limbă în privinţa „băiatului!”, ai auzit? Şi, … o să-i zic: „ Crezi că tu vii cu jargoane d’astea, …? Nu ştii că sunt vrăjitoare şi cunosc multe?! N-am ce să discut cu tine!
NAT: Daa, normal! Şi, în primul rînd, trebuie sa-i spui „ am foarte multă treabă, se apropie sărbătorile, .. acuma-i post! Acuma cu „ăla” nu se poate lucra, nu mai sunt probleme de rezolvat!”
VANESSA: Să-i spun aşa: „Uite am început să reiau treaba pentru tine, dar după sărbători, -pentru ca am intrat în postul Crăcinului, şi tu ştii că eu lucrez cu Dumnezeu, – eu, nu pot să mă mai bag să fac nimic!”

Într-o altă discuție, Mihaela Mincă discută cu Melissa despre sumele de bani luate de la Oana Zăvoranu. 

MINCĂ MIHAELA – Tu eşti?
MELISSA – Fă ce ai făcut, m-ai dat dracului de dimineaţă. Alege-s-ar praful de tine.
MINCĂ MIHAELA – De tine!
MELISSA: Tu m-ai băgat pe mine la pagubă, la pierdere, te-a adus Dumnezeu să suporţi pentru că m-ai băgat la pagubă.
MINCĂ MIHAELA – Cum?
MELISSA – De ce nu mi-ai spus şi mie ca o soră adevărată, soro, dacă ei au luat după urma ta 120.000 euro, şi pe maşină 40.000 euro, cum de eşti nebună să le dai şi apartamentul şi să nu iei nimic; din 200.000 euro luaţi de mâna mea de la Oana eu nu am rămas decât cu aurul. Pur şi simplu mi i-au luat cu japca din mână şi nu mi-au dat nimic.
MINCĂ MIHAELA – Şi acum ce vrei?
MELISSA – Ma-i pus de-am dat şi apartamentul şi şi-a luat Remus Mincă altă maşină de 30.000 euro.
MINCĂ MIHAELA – Fă, ai vreo noutate pentru că acuma sunt foarte supărată.
MELISSA – Dacă ai ştiut de ce nu mi-ai spus „Fă, să nu faci vreo greşeală, că a luat după urma ta 160.000 euro!”
MINCĂ MIHAELA – Şi acuma ce au zis, că nu-ţi dă nimic?
MELISSA- Normal.
MINCĂ MIHAELA – Şi cu mine ce ai? Tu crezi că eu stau să-ţi dezbat ţie problemele?
MELISSA – Normal, că tu m-ai băgat la GLOABĂ.
MINCĂ MIHAELA – Du-te dracul că nu te-am băgat eu.
MELISSA – Din cauza ta am ajuns aici.

MINCĂ MIHAELA – Băga-te-ar Dumnezeu în pământ!
MINCĂ MIHAELA – Aşa a spus că din cauza banilor de la VANESSA, suntem executaţi toţi 4 din familie.
MELISSA – Le-am băgat eu 200.000 euro în familie. Am luat ceva din 200.000 de euro? Nimic. – spune-mi şi mie. Din 200.000 euro – 120, plus 30, plus maşina, din 250.000 care i-am luat de la Oana Zăvoranu, eu personal dacă m-am ales cu ceva.
MINCĂ MIHAELA – Asta e.
MELISSA – Cine a mai făcut ce-am făcut eu? Să-i dau lor acolo? Şi vrea să mai dau şi aurul. Dacă mai zice vorba asta odată, istorie fac.

1 COMENTARIU

  1. Si ne mai miram ca toată europa ne fac țigani….ultimul caz la kiev !..cand starostele lingurarilor din fotbalul țigănesc a fost apostrofat de galeria lui Dinamo Kiev cu lozinca „”no Gipsy Please „…lozinca pusă pe fotografia bulibasei!!!..
    Cand spunem de atâtea ori că țară asta e condusă de interlopi, nu ma credea nimeni, atât în parlament cat si în afară lui ,guvern,miliție,regii,…ca sa nu mai zic de clanurilor mafiote transpartinice…va aduceți aminte de bulibasa din caransebeș?…negocia noapte cu sefii mafiei țigănești…asta-i rumania lor, …să fiți mandrii de ei ca sunt rumani…de la decepal si ardiles…mo.!..
    Si ca sa punem bomboana pe tort, echipa de handbal a lui neagu și dedu s-au înecat ca rumanul la mal!!…vorba unui mare filosof din păltiniș „Să nu ne înecam tocmai acum ….””..si ca sa închei optimist, agenția germană de dezvoltare a confundat Rumania cu marea neagră!!..adica pe intelesul cretinilor europa se termina la granita de
    Est a ungariei !!…punct!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here