Zboruri anulate și trafic rutier perturbat în Bruxelles unde mii de persoane au protestat împotriva creşterii costului vieţii

Mii de manifestanţi au ieşit în stradă vineri la Bruxelles pentru a protesta față de creşterea costului vieţii. Protestele au afectat sistemele de transport public şi au perturbat summitul Uniunii Europene, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit poliţiei din capitala belgiană, circa 16.500 de persoane au luat parte la manifestaţia organizată de sindicate din sector public care cer majorarea salariilor şi condiţii mai bune de muncă, în contextul creşterii inflaţiei în toată Europa.

„Creşteţi salariile şi pensiile!”, îndemna un banner purtat de unul dintre protestatari.

În Belgia inflaţia a fost de 10,63% în noiembrie, în timp ce în întreaga zonă euro preţurile de consum au crescut cu circa 10%. Preţurile la gaze şi electricitate au crescut accelerat în urma invaziei ruse din Ucraina, menţionează Reuters.

„Când te întorci acasă la copii vrei să ai cald în casă. Nu ar trebui să fii nevoit să calculezi cum să faci economie de energie”, a denunţat un manifestant.

Manifestaţia s-a desfăşurat paşnic, dar aeroportul din Bruxelles a anunţat că mai multe zboruri au fost anulate, iar traficul în oraş a avut de suferit, potrivit poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here