Zelenski a discutat cu Maia Sandu despre problemele din energie

Foto: INQUAM/Cornel Putan

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu omologul său de la Chişinău Maia Sandu despre problemele legate de alimentarea cu energie şi despre agresiunea rusă, transmite News.ro.

”Am vorbit astăzi cu Preşedintele Republicii Moldova despre provocările energetice. Consecinţele teribile ale agresiunii hibride ruseşti sunt resimţite de toţi europenii, dar şi de cetăţenii Moldovei. Am discutat cu doamna Sandu despre ce putem face împreună în interesul popoarelor noastre şi pentru protecţia ţărilor noastre”, a anunţat Zelenski.

La începutul acestei săptămâni, rămăşiţele unei rachete doborâte de sistemele anti-aeriene ucrainene au căzut în satul Naslavcea, din Republica Moldova. De altfel, Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers joi  în nordul ţării, la Naslavcea.

Republica Moldova, în acest moment, este o ţară pe teritoriul căreia Federaţia Rusă desfăşoară de mai mult timp un război hibrid, iar invazia din Ucraina a amplificat o serie de probleme, a declarat marţi, la Digi24, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ea spune că neutralitatea militară înscrisă în Constituţie nu mai asigură protecţie suficientă ţării, dar recunoaşte că o schimbare a acestui statut este dificil de făcut.

Maia Sandu: Războiul e tot mai aproape. Rachetele ruseşti cad şi pe pământul nostru / România și R. Moldova își croiesc drum împreună

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here