Zelenski a vorbit cu senatorii americani cărora le-a cerut impunerea unei zone de excludere aeriană şi sancţiuni mai dure pentru Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, sâmbătă, prin Zoom, cu senatorii americani, cărora le-a cerut ajutorul pentru impunerea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, dar şi sancţiuni mai dure pentru Rusia, relatează cnn.com, citată de News.ro.

Zelenski a cerut sancţiuni pentru Rusia inclusiv în domeniul energiei. În plus, a cerut ajutor militar pentru forţele ucrainene.

El a mulţumit SUA pentru susţinerea de până acum, însă mesajul său general a fost că ţara are nevoie de mai mult ajutor în contextul atacului Rusiei, menţionează CNN.

Un senator afirmă că Zelenski a pledat pentru interzicerea importurilor de petrol rusesc, suspendarea tuturor tranzacţiilor comerciale şi i-a implorat pe americani să ajute Ucraina să primească mai multe avioane pe care le pot pilota ocrainenii. El a adăugat că piloţii vor conduce şi vor lupta, însă el are nevoie de avion.

Apelul lui Zelenski a durat o oră. La final, senatorii i-au mulţumit preşedintelui ucrainean şi şi-au afirmat susţinerea, unii dintre ei chiar spunând: “Slava Ukraini!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here