Zelenski: Înaintarea rușilor, oprită pe majoritatea direcțiilor / Kievul, atacat cu rachete. Reacția lui Kuleba

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia a reluat atacurile cu rachetă în zorii zilei de vineri, la ora locală 04.00, dar că trupele ruse au fost oprite din avansul lor în majoritatea direcţiilor, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un discurs televizat, Zelenski a spus că atacurile ruse au avut ţinte atât militare, cât şi civile.

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a denunţat, vineri, atacurile cu rachete ruse care au lovit Kievul în zori, făcând cel puţin trei răniţi, la o zi după începutul invaziei ruse din Ucraina, relatează AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

„Atacuri îngrozitoare cu rachete ruse asupra Kievului”, a scris Kuleba pe Twitter.

„Ultima dată când capitala noastră a trecut prin ceva asemănător a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă. Ucraina a învins acel demon şi îl va învinge şi pe acesta”, a transmis ministrul ucrainean de Externe.

Kuleba a cerut din nou sancţiuni dure împotriva Rusiei şi a preşedintelui Vladimir Putin, făcând apel la comunitatea internaţională să rupă toate legăturile cu Moscova şi „să dea Rusia afară de peste tot”.

„Opriţi-l pe Putin. Izolaţi Rusia”, a scris el.

În acelaşi timp, autoritatea de protecţia a graniţelor a raportat decese după ce unul dintre posturile de frontieră din sudul ţării a fost lovit de o rachetă.

Au existat câţiva morţi şi răniţi în cursul nopţii, au scris vineri autorităţile pe Facebook.

Primorski Posad, în regiunea Zaporojia, unde s-a produs atacul, se află pe coasta dintre peninsula Crimeea, anexată de Rusia, şi zona separatistă din estul Ucrainei.

Armata ucraineană este de părere că Rusia vrea să creeze un coridor între cele două regiuni.

Și dacă Rusia cîștigă? O victorie a Rusiei in Ucraina ar transforma considerabil Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here