Zelenski, mesaj în limba rusă, către populaţia Rusiei: Protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj în limba rusă, către populaţia Rusiei după ordinul de mobilizare parţială, spunându-le să protesteze, să riposteze, să fugă sau să se predea uncrainenilor, întrucât acestea sunt opţiunile pentru a supravieţui. El a avut un mesaj şi pentru mamele ruse, cărora le-a explicat că fiii demnitarilor nu vor merge la război. ”Cei care iau decizii în ţara voastră au grijă de copiii lor. Şi nici măcar nu îi înmomântează pe ai voştri”, a afirmat preşedintele ucrainean, relatează News.ro.

El a utilizat  limba rusă pentru a le ”explica” ruşilor situaţia.

”În oraşele Rusiei au avut loc proteste faţă de mobilizare – deşi nu masive, dar au avut loc. Şi au loc. Şi acesta este un semnal. Nu numai la Moscova şi Sankt Petersburg. Cunoaştem adevărata stare de spirit din regiunile Rusiei. Vedem că oamenii din Daghestan, din Buriatia, din alte republici naţionale şi regiuni ale Rusiei înţeleg că au fost pur şi simplu aruncaţi. Aruncaţi la moarte. De ce, de exemplu, cei din Daghestan sau oricine altcineva ar trebui să moară în regiunea Harkov sau lângă Doneţk? Pentru că o singură persoană din Rusia a decis aşa – pentru toţi cetăţenii Rusiei. Nu există alt motiv. Asta vrea el. Sunteţi deja complici la toate aceste crime, crime şi torturi asupra ucrainenilor. Pentru că aţi tăcut. Pentru că tăceţi”, li s-a adresat Zelenski ruşilor.

El le-a spus că acum este timpul să aleagă.

”Pentru bărbaţii din Rusia, aceasta este o alegere între a muri sau a trăi, între a deveni infirmi sau a rămâne sănătoşi. Pentru femeile din Rusia, opţiunea  este să-şi piardă soţii, fiii, nepoţii pentru totdeauna sau să încerce totuşi să îi protejeze de moarte, de război, de o singură persoană. Gândiţi-vă doar la numărul de oameni pe care vor să-i ia!”, a afirmat liderul de la Kiev.

Zelenski a precizat că se ştie cu certitudine că ordinele de încorporare pentru 300.000 de persoane au fost tipărite şi semnate în prealabil, chiar înainte de apariţia deciziei de mobilizare, lucru dovedit de serviciile de informaţii ucrainene, însă conducerea rusă se pregăteşte să ia până la un milion de oameni în armată.

”Ştim că vor lua pe toată lumea fără discernământ. Nu doar militarii din rezervă, ci orice bărbat. Oricine va fi atât de intimidat încât îi va fi mai teamă să evite războiul decât să moară în război. 55.000 de soldaţi ruşi au murit în acest război în şase luni. Zeci de mii sunt răniţi şi mutilaţi. Vreţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor! Acestea sunt opţiunile pentru a supravieţui”, a adăugat preşedintele ucrainean,

El a avut un mesaj şi pentru mamele ruse.

”Mame din Rusia, să nu vă îndoiţi că fiii înalţilor oficiali ai statului dumneavoastră nu vor fi trimişi la războiul împotriva Ucrainei. Cei care iau decizii în ţara voastră au grijă de copiii lor. Şi nici măcar nu îi înmomântează pe ai voştri”, a conchis Zelenski.

Ruşii se năpustesc asupra biletelor de avion pentru a pleca din Rusia, după ce Putin a anunţat mobilizarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here