Zelenski: Militarii ţin piept atacurilor în Donbas, în sud, în est, în nord. Atacul a provocat pierderi dure şi vor fi şi mai dure. Avem nevoie de sânge

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat, joi, că armata trebuie susţinută de către public, solidaritatea fiind principalul scop, dar nu singurul. ”Oricine cu experienţă militară care se poate alătura apărării trebuie să se prezinte la unităţile de recrutare”, a transmis preşedintele. Acesta a precizat că ”atacul a provocat pierderi dure şi vor fi şi mai dure” şi face apel la donarea de sânge, transmite News.ro.

”Armata noastră trebuie susţinută de către public. Avem o armată foarte puternică şi oamenii noştri sunt la fel de curajoşi (…) Militarii ţin piept atacurilor în Donbas, în sud, în est, în nord. Atacul a provocat pierderi dure şi vor fi şi mai dure. Ucraina este atacată din nord, din sud, solidaritatea naţională este principalul nostru scop, dar cred că nu este singurul”, a declarat, joi, Volodimir Zelenski, într-o declaraţie de presă.

Zelenski a afirmat că armata are arme suficiente.

”Avem arme, arme defensive, capabile să ne apere suveranitatea. Fiecare cetăţean al Ucrainei va decide viitorul poporului nostru, oricine cu experienţă militară care se poate alătura apărării trebuie să se prezinte la unităţile de recrutare, inclusiv veteranilor le cerem acest lucru”, a mai afirmat preşedintele.

Acesta a afirmat că există victime printre militari.

”Avem răniţi printre militari, avem nevoie de sânge, vă rugăm frumos să veniţi să donaţi. În acest condiţii dificile, toate companiile, toate afacerile, toţi oameni de afaceri sunt în măsură să ne decidă viitorul aşa încât vă rugăm frumos să lucraţi pentru binele societăţii, pentru binele fiecăruia dintre noi (…) Banca Naţională are toate resurse pentru a asigura resursele statului pentru a asigura apărarea Ucrainei. Sunt recunoscător politicienilor care susţinut Ucraina şi care stau în apărarea independenţei noastre. Acum suntem cetăţenii unei singure ţări şi am început să ne apărăm libertatea”, a mai transmis preşedintele ucrainean.

David Ingatius, Washington Post: În Ucraina, un război de informații mortal și viclean / Lecțiile trecutului privind insurgența

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here