Zelenski mulţumeşte UE şi SUA pentru noul ajutor militar: „Acest lucru întăreşte convingerea că suntem uniţi”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat noul ajutor militar din partea Uniunii Europene şi SUA, spunând că este un impuls pentru capabilităţile de apărare ale ţării sale, relatează DPA, potrivit Agerpres.ro.

„Sunt prevăzute livrări rapide şi, de asemenea, producerea de muniţii”, a transmis Zelenski într-un mesaj video de luni seară. „Este un pas strategic”, a adăugat el.

Zelenski a mai spus că UE cheltuieşte două miliarde de euro pentru a oferi Ucrainei un milion de noi proiectile de artilerie în următoarele 12 luni pentru a lupta împotriva Rusiei.

În schimb, SUA au prevăzut un nou pachet de ajutor de 350 de milioane de dolari pentru a cumpăra noi arme şi muniţie, a precizat preşedintele ucrainean.

„Acest lucru întăreşte convingerea că suntem uniţi, că drumul spre victoria împotriva statului terorist nu poate fi oprit”, a adăugat Zelenski.

El a mai spus că statele membre ale UE au arătat că sunt real interesate ca Europa să fie puternică şi liberă. Anterior, Zelenski i-a sunat pe liderii UE pentru a le mulţumi pentru sprijin.

Drumul spre vasalitate. Dependența Rusiei de China va rezista mai mult decât Vladimir Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here