ZIUA MAMEI… OCUPANTULUI | Minciunile lui Putin, de 8 Martie

Sursa: RIA Novosti

De Ziua Mamei, președintele rus, Vladimir Putin, a avut anul trecut un mesaj liniștitor pentru femeile din întreaga Rusie: bărbații lor de acasă nu vor fi mobilizați, tinerii care își satisfac stagiul militar nu vor fi trimiși în luptă, operațiunile sunt gestionate numai de militari profesioniști.

Un an mai târziu, tonul și conținutul mesajului sunt complet schimbate: tonul – net melancolic și măgulitor; conținutul – lipsit de trimiteri la mobilizare, soarta recruților sau victorie. Totodată, în septembrie a fost decretat primul val de mobilizare (300.000 de persoane), existând acum temeri pentru un al doilea. Militarii în termen au fost trimiși pe front, deși președintele rus spusese că nu va fi așa, iar militarii profesioniști au fost „ajutați” nu doar de mobilizați și recruți, ci și de mercenarii Wagner plus contingentele de pușcăriași recrutați de armata rusă prin intermediul grupului Wagner.

De semnalat și faptul la declanșarea invaziei până la primul mesaj de 8 Martie trecuseră două săptămâni, iar atingerea obiectivului inițial, era deja cu câteva zile în urma calendarului. De la declanșarea invaziei până la al doilea mesaj de 8 Martie s-a scurs un an și două săptămâni.

Iată mai jos și cele două mesaje de 8 Martie (sursa lor – Meduza):

8 martie 2022

  • „Aș dori să mă adresez mamelor, soțiilor, surorilor, logodnicelor și prietenele soldaților și ofițerilor noștri care acum sunt în luptă, apărând Rusia în cursul operațiunii militare speciale. Înțeleg că vă faceți griji pentru cei dragi și apropiați. Puteți fi mândre de ei, așa cum, împreună cu dumneavoastră, mândră de ei și purtându-le grija este toată țara.
  • Subliniez faptul că în operațiunile de luptă nu participă și nu vor participa soldați care își satisfac serviciul militar. Nu va exista nicio chemare suplimentară a rezerviștilor din rezervă. Sarcinile atribuite sunt rezolvate numai de militari profesioniști. Sunt sigur că vor asigura cu fermitate securitatea și pacea pentru poporul Rusiei”.

8 martie 2023

  • „Astăzi, în toate orașele și satele țării noastre mari, oamenii vorbesc despre dragoste și admirație pentru mame, bunici, surori, soții, fiice, iubite, se străduiesc să-i mulțumească pe cei mai dragi și cei mai apropiați, se îmbrățișează, vorbesc despre lucruri pentru care uneori nu este suficient timp, în vârtejul zilnic al treburilor, pentru a transmite salutări și cuvinte amabile și sincere celor care cred și așteaptă acasă, în vremuri de încercări și despărțiri.
  • Astăzi vreau să le felicit separat pe femeile-soldat care și-au ales cea mai înaltă misiune – apărarea Patriei – femei, fete din unitățile de luptă, medici militari, paramedici, asistente de la posturile de prim ajutor de regiment, companii medicale, spitale militare și spitale, cele care-și riscă propria viață pentru a salva răniții din prima linie. Curajul vostru, hotărârea, îndrăzneala îi uimesc chiar și pe cei mai îndârjiți luptători.
  • În momentele dificile, în vremuri de încercări, de lipsă de indiferență, tandrețea inimii feminine se transformă întotdeauna într-o forță puternică, una care arată cursul de acțiune cel mai corect, just și necesar. Asta se întâmplă acum. Știu cât de sincer, deseori dezinteresat, îi sprijiniți pe soldații și ofițerii noștri – atât pe cei dragi, cât și pe cei complet necunoscuți – cu rugăciune, cuvinte calde și fapte bune. Scaieți scrisori, colectați pachete cu tot ce e nevoie, împletiți plase de camuflaj, mergeți ca voluntari în spitale pentru a avea grijă de toată lumea ca și cum ar fi propriul fiu”.

Drone ucrainene până la Moscova. De ce Rusia nu se poate apăra total. Ce spun 27 și 28 februarie, ce tendințe și ce surprize se conturează

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here