146 de cadavre ale victimelor agresiunii ruseşti au fost deja exhumate lângă Izium

Aproximativ 146 de cadavre ale celor care au murit în urma torturii şi a bombardamentelor ruseşti au fost deja exhumate în apropiere de Izium. Șeful administraţiei militare regionale, Kharkiv Oleh Syniehubov, a raportat acest lucru pe Telegram, relatează Ukrinform, potrivit News.ro.

„Exhumarea cadavrelor victimelor dintr-un loc de înmormântare în masă din Izium este în curs de desfăşurare. În acest timp, au fost deja exhumate 146 de cadavre, majoritatea fiind civili, inclusiv doi copii. Unii dintre morţi au semne de moarte violentă, existând cadavre cu mâinile legate şi semne de tortură. Printre persoanele decedate au fost găsite, de asemenea, răni provocate de explozibil de mină, schije şi răni prin înjunghiere”, se arată în raport. toate cadavrele sunt trimise pentru examinare medico-legală pentru a se stabili cauza finală a morţii.
„Întreaga lume ar trebui să ştie despre crimele teribile ale ocupanţilor ruşi din regiunea Harkov. Iar dovezile colectate de noi vor fi folosite cu siguranţă în instanţele internaţionale pentru a pedepsi criminalii de război”, a declarat Syniehubov.
Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky a declarat, pe 6 septembrie, că peste 400 de cadavre, inclusiv cele cu semne de tortură, au fost exhumate dintr-un sit de înmormântare în masă din Izium eliberat. Printre cadavrele identificate se numără copii şi soldaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here