Foto: news.ro

Epava cu oi moarte scufundată în Portul Midia a fost adusă marți seară la chei. Firma care se ocupă de operațiuni a anunțat că de miercuri începe pregătirile pentru extragerea cadavrelor din navă și transportul acestora la un incinerator din Tulcea, relatează Mediafax.


Șase remorchere au adus la chei, marți seară, epava cu oi moarte scufundată în Portul Midia. Nava a fost stabilizată din lateral de două barje mari și a fost adusă în Dana 10 din port.
Reprezentanții societății care se ocupă de ranfluarea navei au declarat că miercuri vor începe pregătirile pentru extragerea oilor moarte din corpul navei.
Operațiunile vor fi făcute cu ajutorul unor mașini speciale și niciun muncitor nu va intra în contact direct cu animalele aflate în putrefacție.
Oile moarte urmează apoi să fie transportate la un incinerator din Tulcea.
Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.
Pentru că nu avea dotarea necesară, Administrația Porturilor Maritime Constanța a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here