Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, la Cluj-Napoca, faptul că de 30 de ani se vorbeşte despre un grup de la Cluj care funcţionează în PSD şi care „nu a făcut mare brânză”, întrucât „PSD niciodată nu o să accepte să fie condus de oameni care sunt crescuţi, educaţi în Ardeal„, notează news.ro.

El a spus însă că există un alt Grup de la Cluj, în PNL, „care nu e aşa notoriu„, dar din care fac parte lideri liberali care au realizat multe pentru comunităţile lor şi care pot reaşeza multe pentru România.

„Există un mit de vreo 30 de ani, mitul Grupului de la Cluj, grupul de la Cluj format din Rus, Dâncu, Maior şi aşa mai departe. Acest grup de la Cluj  a fost permanent în media ca o forţă ocultă care trage sfori şi am să vă spun un lucru: nicioadată nu a făcut o mare brânză pentru că ei erau în PSD şi PSD niciodată nu o să accepte să fie conduşi de oameni care sunt crescuţi, educaţi în Ardeal”, a declarat Ludovic Orban, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest, care are loc la Cluj-Napoca. 

Liderul PNL a spus că există, însă, un alt Grup de la Cluj, care funcţionează în PNL şi care „va putea face ceva în România”. 

Există în schimb un alt Grup de la Cluj care nu e aşa notoriu, dar care a prins încetul cu încetul consistenţă. Există un Grup de la Cluj în care e Emil Boc, în care este Rareş Bogdan, în care este Daniel Buda, în care sunt Adrian Oros şi foarte mulţi oameni care au realizat lucruri adevărate pentru comunităţile locale pe care le conduc, pentru România. Acest Grup de la Cluj cu adevărat va putea face ceva în România pentru ca acest Grup de la Cluj este în PNL şi pentru că aici educaţia, civilizaţia, dorinţa de mişcare înspre Europa este literă de lege şi cuvântul lor ascultat şi respectat”, a declarat Orban.

El a afirmat că, în ultimii 30 de ani, România a dus mare lipsă de oameni de stat. „După opinia mea, primul om de stat adevărat, de după Revoluţie, este Klaus Iohannis. Un om de stat este un om care înţelege lumea în care trăim şi care dă direcţia corectă pentru ţara pe care o conduce. Un om de stat este un om care are capacitatea de a deschide orice uşă importantă, din orice Cancelarie europeană, atunci când România are nevoie să deschidă acea uşă. Un om de stat este un om care are puterea de a se bate pentru interesele ţării sale şi atunci când, poate, îi deranjează pe mai marii lumii. Un om de stat este un om care are, cu adevărat, puterea de a înţelege nevoile reale ale cetăţenilor României. Un om de stat este omul care are forţa de a aduna toate forţele din societate pentru a împinge lucrurile înainte”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, încă din primul mandat, preşedintele Klaus Iohannis „are motive serioase să rămână în memoria românilor”.

„(…) dar, vă garantez că adevăratele înfăptuiri se vor produce după realegerea preşedintelui Klaus Iohannis, pe 10 noiembrie şi pe 24 noiembrie, pentru că de data asta, preşedintele nu va fi singur, alături de preşedintele României vor sta toţi românii oneşti, toţi românii corecţi, toţi românii care respectă legea, toţi românii care şi-au construit destinul pe propriile picioare, în respect faţă de lege, faţă  de morala creştină şi faţă de tot ce învăţăm în cei 7 ani de acasă. Alături de preşedintele României stă Partidul Naţional Liberal, un partid mereu nou, un partid mereu tânăr, un partid  din ce în ce mai puternic şi mai deschis către oameni”, a afirmat Ludovic Orban.        

Sursa foto: Inquam Photos Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here