Anchetatorii oferă o recompensă de 500.000 de euro pentru orice informaţie în cazul jafului de la Muzeul din Dresda (Germania), de unde au fost furate piese de valoare între care un diamant de 49 de carate, potrivit AFP, citată de news.ro.

Această sumă este destinată „particularilor” care vor ajuta la arestarea hoţilor, care sunt cel puţin patru, şi la descoperirea obiectelor furate, 11 care ar conţine mai multe sute de diamante, a precizat Parchetul din Dresda şi Poliţia federală într-un comunicat. 

„Vom face orice efort pentru a rezolva acest caz”, au declarat anchetatorii germani după acest jaf, comis luni în zori, care a şocat Germania.

 A fost format un grup de anchetă format din 40 de persoane, numit „Epolet”. 

Luni, puţin înainte de ora 5.00 dimineaţa, patru hoţi au reuşit să pătrundă în muzeul din acest oraş baroc din fosta Republică Democrată Germană pentru a fura obiecte ce datează din secolul al XVIII-lea. 

Unsprezece piese au fost furate, în timp ce părţi individuale formate din alte trei piese lipsesc. Printre ele figurează „Diamantul alb din Dresda”, denumit şi „Diamantul alb de Saxonia”, care are 49 de carate.            

Directorii Muzeului au declarat luni că obiectele furate au o valoare istorică şi culturală inestimabilă.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here