Budapesta nu întârzie să atace Bucureștiul. Ministrul de externe ungar: Președintele României a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a reacționat, miercuri, la declarația lui Klaus Iohannis privind adoptarea tacită a legii autonomiei Ținutului Secuiesc de către Camera Deputaților a Parlamentului României. Șeful politicii externe ungare spune că președintele Iohannis „a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură”.

Azi, președintele României a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură. Domnului președinte Iohannis trebuie să îi fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea, cererea noastră, mesajul și apelul nostru către președintele României e simplu: mai mult respect pentru maghiari”, a spus ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, într-un mesaj video publicat pe Facebook.

„Noi suntem interesați să menținem o relație bună cu România deoarece suntem importanți parteneri economici, dar și interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime e de a avea relații normale între cele două state. Din păcate, în ultimele zile reprezentanții statului român, unul după celallt, au făcut declarații care îngreunează în mod expres menținerea relațiilor de bună vecinătate”, a completat Peter Szijjarto.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a ieșit public pentru a critica adoptarea tacită a unui proiect care prevede autonomia Ținutului Secuiesc. Legea a fost, ulterior, respinsă în Senat.

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor”, a declarat Klaus Iohannis.

2 COMENTARII

  1. La cate ” afronturi” a înghițit Romania din partea acestor buni vecini, ieșirea președintelui mi se pare o mângâiere. Ce ne ar mai fi lăudat daca legea ar fi ajuns un pic mai sus…

  2. Vb prqverbului rmanesc, nu e de vina cel ce da cu parul, vinqvat e cel ce-a stat in fatza parului. Eu cred ca atat Presedintele, cat si rqmanii trebuuie sa ia atitudine fata de marsavia fara precedent a psd de a trece hqtzaste, pe sub masa, acest priect de lege. Punct. Iar, dfaca se va impune, ni sa iesim in strada. Sa fie clar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here