8 Martie | Ministrul Culturii: Ne daţi o lecţie şi un exemplu frumos prin puterea voastră de a merge mai departe

Sursa: Facebook

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis miercuri, de Ziua Internaţională a Femeii, un mesaj în care afirmă că iubirea, respectul şi susţinerea pentru rolul femeilor în familie şi în societate trebuie evocate şi, mai ales, demonstrate în fiecare zi, relatează Agerpres.ro.

„Sărbătoare a feminităţii şi a dreptului de necontestat al tuturor femeilor din această lume de a fi egale şi respectate, 8 Martie reprezintă şi o zi specială care ne oferă un prilej în plus pentru a le arăta doamnelor din viaţa noastră cât de mult înseamnă pentru noi. Dar cred că nu doar astăzi, ci în fiecare zi, iubirea, respectul şi susţinerea noastră pentru rolul lor în familie şi în societate trebuie evocate şi, mai ales, demonstrate. Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut şi faceţi, dar mai ales pentru căldura cu care ne înconjuraţi şi pentru răbdarea pe care ne-o arătaţi în momentele dificile! Ne daţi o lecţie şi un exemplu frumos prin puterea voastră de a merge mai departe, indiferent cât de mari sau mici sunt greutăţile pe care le înfruntaţi, uneori, cu zâmbetul pe buze. La mulţi ani tuturor mamelor, soţiilor, fiicelor, bunicuţelor şi surorilor! Să fiţi fericite şi apreciate aşa cum meritaţi! Şi, desigur, un gând bun româncelor de pretutindeni!”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, într-o postare pe Facebook.

Anual, Ziua Internaţională a Femeii este o bună ocazie de a ne reaminti şi recunoaşte realizările obţinute de femei de-a lungul timpului, dar şi nedreptăţile cu acestea continuă să se lupte în multe zone ale lumii, potrivit Ministerului Culturii.

Printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU din anul 1977, a fost adoptată Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită însă pentru prima dată cu 2 ani înainte, în 1975 – Anul internaţional al femeii.

8 Martie | Mesaj lansat de femei-preşedinte de Parlament din mai multe state UE: „Pentru o societate justă şi prosperă: egalitate de gen”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here