A vrut să evite carantina obligatorie, dar a sfârșit într-o furtună de zăpadă

Foto: Tom Gainor/Unsplash

Un norvegian aflat în Suedia care avea nevoie să ajungă în țara de origine pentru a obține niște acte a încercat să evite carantinarea la întoarcerea în țară trecând granița prin munți, însă planurile sale au fost date peste cap de vremea rea – a rămas blocat pe munte în mijlocul unei furtuni de zăpadă în timpul drumeției, scrie The Guardian.

„Avea nevoie să revină în Norvegia pentru niște documente, iar apoi să revină în Suedia, acolo unde se ocupă de un proiect de construcție”, a spus Trond Helge Ronning, unul dintre salvamontiștii grupului Norske Folkehjelp care l-au ajutat pe bărbat. „Pentru a evita intrarea în carantină, s-a decis să treacă granița prin munți, fără să mai treacă printr-un punct de vamă”, a adăugat el.

Bărbatul ar fi urmat să străbată 40 de kilometri într-o zonă greu accesibilă și dificilă de străbătut, însă vremea rea l-a oprit după 25 de kilometri parcurși.

Ulterior, un crescător de reni l-a salvat, iar doi pescari aflați la un lac din apropiere l-au îngrijit până la sosirea salvamontiștilor. La venirea acestora, bărbatul era ud și avea hipotermie. Salvamontiștii l-au predat apoi poliției care urmează să îl cerceteze pentru încălcarea restricțiilor anti-pandemice.

Conform regulilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului din Norvegia, bărbatul ar fi trebuit să prezinte un test negativ la Covid-19 la intrarea în țară și apoi să stea în carantină timp de 10 zile la un hotel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here