ABC News | Mike Pence îl acuză pe Donald Trump că ”i-a pus viaţa în pericol”, precum şi pe cea a ”familiei sale”, în timpul atacului asupra Capitoliului

Fostul vicepreşedinte al lui Donald Trump, Mike Pence, l-a acuzat pe miliardarul republican că ”i-a pus viaţa în pericol”, precum şi pe cea a ”familiei sale” prin discursul susţinut la 6 ianuarie 2021, ziua în care Capitoliul a fost asaltat de susţinătorii fostului lider, potrivit unui fragment dintr-un interviu difuzat duminică de televiziunea americană ABC News, relatează AFP, citată de News.ro.

”Cuvintele preşedintelui din acea zi la miting au pus în pericol viaţa mea, a familiei mele şi a tuturor celor care se aflau în clădirea Capitoliului”, a declarat Mike Pence în interviul pentru televiziunea americană ABC, referindu-se la întâlnirea lui Donald Trump cu susţinătorii săi, care a precedat atacul asupra sediului Congresului.

Mike Pence, care se afla în Capitoliu, într-un moment în care se pregătea certificarea rezultatelor alegerilor din 2020, a trebuit să se ascundă, la fel ca mulţi congresmeni din ambele partide.

Donald Trump a refuzat să ceară susţinătorilor săi să părăsească clădirea pe 6 ianuarie şi chiar i-a reproşat vicepreşedintelui său într-un tweet că nu ”a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă”, blocând validarea rezultatelor alegerilor, ceea ce a alimentat nemulţumirile protestatarilor.

”M-a înfuriat”, a răspuns Mike Pence, când a fost întrebat despre acest tweet. ”Cuvintele preşedintelui au fost iresponsabile, iar acţiunile sale au fost iresponsabile”, a continuat el.

Potenţial candidat la următoarele alegeri prezidenţiale, Mike Pence îşi va publica marţi memoriile, în care povesteşte, printre altele, presiunile la care a fost supus pentru a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020. În aceeaşi zi, marţi, Donald Trump şi-ar putea anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024, în ciuda rezultatelor slabe ale republicanilor în alegerile din 8 noiembrie, pe care mulţi le pun pe seama fostului preşedinte, care a susţinut candidaţi mult prea radicali.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here