„Acest lucru este mortal”. Noua variantă de coronavirus, „scăpată de sub control”, avertizează ministrul Sănătății din Marea Britanie

breaking news

”Noua tulpină a COVID-19 este scăpată de sub control și oamenii trebuie să se comporte ca și când ar avea deja virusul, în special în noile zone de nivel 4 din Anglia, a avertizat ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock pentru Sky News.

„Din păcate noua tulpină este în afara controlului. Trebuie să reluăm controlul şi singurul mod de a-l face este de a restricţiona contactele sociale”, a declarat duminică Matt Hancock postului Sky News. Va fi greu să o ţinem sub control până când nu va fi implementat un vaccin, a adăugat el, scrie Agerpres.

Guvernul lui Boris Johnson a anunţat sâmbătă măsuri de izolare pentru Londra, sud-estul Angliei şi o parte din est, fapt ce obligă 16 milioane de locuitori să rămână acasă şi să renunţe la vizitele de Crăciun.

Nouă tulpină de SARS-C0V-2 identificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută şi se depun eforturi urgente pentru a se confirma că aceasta nu provoacă o rată de mortalitate mai ridicată, declarase sâmbătă Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia.

Centrele comerciale neesenţiale au fost închise şi toate deplasările în afara acestor zone, plasate sub nivelul de alertă cel mai ridicat, au fost interzise. Pub-urile, restaurantele şi muzeele au fost închise de miercuri.

Este o provocare uriaşă până când vom reuşi să desfăşurăm campania de vaccinare pentru a proteja populaţia. Ceea ce vom face în următoarele două săptămâni”, a avertizat Matt Hancock.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost alertată privind răspândirea mai rapidă cu „până la 70%” a noii tulpini de coronavirus, potrivit autorităţilor sanitare britanice.

Guvernul britanic a declarat la începutul săptămânii că o creştere a numărului de infecţii la Londra şi în sud-estul Angliei ar putea fi legată de o variantă nouă, mai transmisibilă a virusului.

Precedente mutaţii ale virusului SARS-CoV-2 au fost semnalate şi în alte părţi ale lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here