Activistul de mediu Daniel Bodnar, accident auto grav. Liderul AUR susține că acesta ar fi fost „măcelărit” de mafia lemnului

Daniel Bodnar. Foto: Facebook

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost rănit grav în urmă unui grav accident rutier, petrecut luni noapte, în jur de ora 2.20, pe rază comunei Sucevița. El era pasager în mașina condusă de un alt activist de mediu, Daniel Ghinghiloschi. Acesta a pierdut controlul asupra autoturismului BMW pe care îl conducea, mașina lovind violent un podeț și poarta unei case.

Șoferul a scăpat cu răni mai ușoare, însă Bodnar a suferit leziuni grave. Daniel Bodnar a fost diagnosticat preliminar cu „fractură de coloana lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”, informează Monitorul de Suceava.

Polițiștii rutieri nu au dubii cu privire la faptul că a fost doar un accident rutier.

Daniel Bodnar a ajuns la Spitalul Județean Suceava stabil, dar în stare gravă. Problemele cele mai mari le pune fractură de coloană lombară, cu paraplegie. Pacientul a fost transferat încă din cursul nopții la Spitalul de Neurochirurgie Iași, pentru a fi operat la coloana.

Daniel Bodnar mai are și o fractură complexă la un picior, care necesită și ea intervenție chirurgicală.

Referitor la accident, comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat: „În noaptea de luni spre marți, în jur de 2.20, pe DN 17A, pe rază comunei Sucevița, a avut loc un accident cu implicarea unui singur vehicul cu post de conducere pe dreapta, condus un tânăr de 24 de ani, din Solca. Șoferul a pierdut controlul asupra direcției, mașina a lovit timpanul unui podeț, a lovit poartă unei case, un indicator rutier, iar pe fondul vitezei dezvoltate mașina a mai rulat într-un șanț de la marginea drumului. Echipajul de poliție a ajuns de urgență la față locului, la patru minute de la apelul la 112”.

Cel care a sunat la 112 a fost Dănuț Ghinghiloschi, cel care s-a aflat la volan.

Conform procedurilor, mai ales că au fost unele dubii cu privire la cine a condus, ambii au fost verificați cu etilotestul.

În cazul lui Bodnar a rezultat o concentrație de 0,05 mg/l alcool în aerul expirat, care este aproape în marja de eroare și care nu are importantă juridică în condițiile în care se stabilește cert că acesta era pasager.

Liderul AUR, George Simion, susține însă că nu este vorba de un accident, ci că Bodnar a fost „măcelărit de mafie”, făcând referire la mafia lemnului.

„Rezistă, Daniel! Simțeam că vine așa ceva doar că mafia s-a mișcat prea repede. Să ne rugăm cu toții pentru sănătatea lui Daniel Bodnar și să oprim urgent măcelărirea pădurilor și a românilor…”, a scris Simion pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here