Mahler: Cred că valul 3 a început și în România. Pacienţii internați sunt mult mai tineri, formele mai severe, ATI e plină

Foto: INQUAM/Alexandra Pandrea

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler a precizat luni, la B1 TV, că secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale „este plină în acest moment”, potrivit News.ro. Situația respectivă coroborată cu tulpina din Marea Britanie, „care circulă deja de ceva timp în România”, îi lasă impresia că al treilea val pandemic a început şi în ţara noastră. Totodată, medicul pneumolog a ajuns la concluzia că pacienţii care se internează la ora actuală „sunt mult mai tineri decât cei de anul trecut”.

„În ultimele patru zile, secţia Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienţi care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluţie care nu ne linişteşte deloc, din contră. Cel puţin pe mine mă îngrijorează”, a declarat Beatrice Mahler, la B1 TV.

Întrebată dacă se poate spune că valul al treilea a început şi în România, dar şi ce elemente ar putea duce la concluzia că am intrat în această fază, managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat: „Pot să spun că pacienţii care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toţi membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment şi acest lucru, şi tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început şi în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here