„Adânc și larg și-nalt”. Poemul de dragoste dedicat de Irina Tănase lui Liviu Dragnea. Există însă o problemă de „armonie biografică”

Foto: Irina Tănase/ Instagram

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, a postat pe contul ei de Instagram un poem de dragoste semnat de poeta victoriană Elizabeth Barrett Browning, dedicație de ziua fostului lider al PSD, care a împlinit luni vârsta de 57 de ani.

Sonetul XLIII

Cum te iubesc? Să-ncerc o-nşiruire.
Adânc şi larg şi-nalt, atât cât poate
Atinge al meu suflet când străbate
Spre graţie, spre tot, spre nesfârşire.

Şi te iubesc cu zilnică iubire,
În paşnic fel, în zori, pe scăpătate –
Şi slobod, cum te lupţi pentru dreptate,
Curat, aşa cum fugi de linguşire.

Şi te iubesc cu patimă avută
În vechi dureri şi cu credinţa care
Părea, cu sfinţi copilareşti, pierdută.

Şi te iubesc cu zâmbet, plâns, suflare,
Cu viaţa mea! – şi Domnul de-mi ajută
Te voi iubi în moarte şi mai tare.

View this post on Instagram

♥️

A post shared by Irina Alexandra (@irinaalexandrat) on

Sonetul face parte din cel mai cunoscut volum al poetei, „Sonete portugheze”, publicat în 1850, și a fost scris în perioada în care Elizabeth era curtată intens de poetul Robert Browning, care ulterior avea să îi devină soț.

Foto: Rise Project

Dacă tema sonetului este în armonie cu relația dintre Irina Tănase și Liviu Dragnea, nu același lucru se întâmplă și în privința unuia dintre hobby-urile fostului șef PSD. Este cunoscut faptul că Dragnea mergea des la partide de vânătoare alături de șefii Tel Drum, o pasiune la antipodul principiilor lui Robert Browning. Liberal convins, poetul a militat de-a lungul vieții pentru drepturile animalelor, atacând în multe dintre poemele sale procedeul vivisecției.

Liviu Dragnea s-a născut în 28 octombrie 1962, în comunca Gratia, din judeţul Teleorman. El a fost preşedinte al PSD Teleorman, preşedinte al CJ Teleorman, precum şi prefect al acestui judeţ.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here