Ciprian Mihali, despre AUR: Televiziuni putrede transformă extrema dreaptă într-un client onorabil

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Liderii AUR au fost, joi seara, în studiourile principalelor canale de știri, de unde și-au împrăștiat din noi mesajele. Fostul ambasador al României în Senegal Ciprian Mihali critică televiziunile care transformă extrema dreaptă într-un ”client onorabil”.

La Antena 3, la „Sinteza zilei”, a fost în studio celebra Diana Iovanovici Sosoaca. Ea s-a certat cu o voce ridicată cu Adrian Streinu Cercel, susținând că „poporul român este abuzat într-un mod inimaginabil” prin măsurile anti-coronavirus.
La Realitatea Plus a fost prezent co-președintele AUR, Claudiu Târziu. Acesta a fost miercuri și la Antena 3, experiență care l-a marcat profund, scriind joi despre Mihai Gâdea că este un „inconștient rujat, vopsit și pomădat că o cocotă masculină”.

Celălalt co-președinte, George Simion, a evoluat la TVR, în emisiunea lui Cristache. Alături de el, o mulțime de alți lideri AUR, TVR transmițând și de la sediul partidului. „PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituționale ale președintelui (…) Dacă nu o să o facă PSD (inițierea suspendării președintelui Iohannis – n.r.), o să o facem noi și o să mergem în fiecare localitate din țara asta, pentru că președintele actual a devenit, din păcate, actor politic”, a spus Simion.
La B1 TV era prezent în studio un alt lider de seamă al AUR, Dan Tanasa. „Surpriza istorică a acestor alegeri este AUR și faptul că AUR a reușit să măture de pe scena politică Pro România și PMP. Evident că suntem o structură foarte bine închegată, avem oameni de comunicare, avem toată structura necesară unui partid care să câștige alegerile, după cum am dovedit”, a afirmat Tanasa.


Abundența de lideri AUR pe canalele de televiziune i-a atras atenția lui Ciprian Mihali, fost ambasador al României.

„E important să înțelegem ce se întâmplă în aceste zile. Știm cu toții că avem de ani de zile o media absolut iresponsabilă, cinică, obscenă, care a fost în stare să transforme orice tragedie umană, orice suferință sau intimitate, în spectacol dezgustător, dar aducător de mulți bani.

Ce se petrece însă în aceste zile pe aceste canale de televiziune nu este nici o întâmplare, nici ceva inevitabil: televiziuni putrede din punctul de vedere al moralității publice, al civismului sau al respectului pentru oameni sunt pe cale să transforme extrema dreaptă într-un client onorabil. Dacă pe Vulpița au făcut-o dintr-o biată femeie suferindă o vedetă, pe extremiștii din AUR îi transformă în oameni frecventabili, pe care merită să-i cultivi, de la care poți afla lucruri interesante și pe care nimic nu-i deosebește de alti oameni politici.

Vă veni vremea când va fi nevoie să explicăm în ce constă această deosebire. Pentru moment rețineți însă acest semnal extrem de puternic: după facebook, televiziunile românești sunt pe cale să transforme AUR într-o vedetă, într-o atracție chiar”, a scris Mihali.

Liderii AUR au luat cu asalt televiziunile în condițiile în care, tot joi, Diana Șoșoacă le-a cerut simpatizanților AUR să „închidă televizoarele”.

„Am primit peste 10.000 de mesaje, care prezintă îngrijorare cu privire cu privire la atacurile din partea presei și a televiziunilor.

Vreau să vă rog ceva. Închideți televizoarele, nu mai luați în considerare articolele defăimătoare din toate ziarele online.

Câinii latră, caravana trece. Și voi sunteți victimele acestor trădători de țară, altfel nu poți să-i numești. Este uimitor cât de mulți trădători naționali sunt, cei care atacă AUR. Este inadmisibil să cădem pradă acestor trădători”, a spus Sosoaca, joi, într-un live pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here