Adolescentă din Kosovo, umilită în căutarea dreptății. Violată pe rând de profesor, polițist, ginecolog și avocat

Nu mai puțin de 6 indivizi, printre care un profesor, un polițist, un medic și un avocat, au fost puși sub acuzare, săptămâna trecută, în Kosovo, după ce, timp de doi ani au violat și umilit o adolescentă, care a fost nevoită și să avorteze în acest timp. Anunțul a fost făcut de parchetul general din Kosovo, arată AFP.

Povestea adolescentei a șocat micul stat din Balcani, unul extrem de conservator. A provocat o dezbatere publică și discuții la cel mai înalt nivel, în parlamentul țării.

„Tragică și monstruoasă” – așa a descris povestea președintele Hashim Thaçi.

În comunicatul eliberat de parchet se arată că cei șase sunt acuzați de „abuzuri sexuale” și „abuz de putere”.

Povestea a fost dezvăluită pentru prima dată în februarie, de un site de investigații din Kosovo – Insajderi. Potrivit jurnaliștilor de aici, fata avea 16 ani când a început acest coșmar. A fost violată regulat, în 2017 și în 2018, prima dată de un profesor, apoi, pe rând, de toți cei la care a apelat în căutarea dreptății: polițist, ginecolog și avocat.

Se pare că tânăra a intrat de bunăvoie într-o relație cu profesorul său, în 2017. Acesta i-a promis că se va căsători cu ea. Când adolescenta a aflat că bărbatul este căsătorit și are copii, a mers la poliție, să-l denunțe.

Fata a povestit că polițistul, în loc să o ajute, a amenințat-o că le va spune totul părinților despre relația cu profesorul dacă nu se întâlnește cu el într-un hotel, de patru ori pe săptămână. Când fata a rămas însărcinată, polițistul a dus-o la Pristina, în ianuarie 2019, unde a obligat-o să avorteze.

Ginecologul a violat-o și el. La fel a procedat și avocatul atribuit pentru a o apăra. 

Parchetul din Kosovo nu a dezvăluit cine sunt ultimele două persoane puse sub acuzare în acest dosar, însă sunt cercetare pentru aceleași infracțiuni.

Tânăra are acum 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here