Aeroportul din Oradea, sabotat de majoritatea PSD-UDMR, acuză fostul director

  Coaliția PSD – UDMR, care conduce Consiliul Județean Bihor, instituție ce are în subordine Aeroportul Oradea, e acuzată că a dus intenționat spre distrugere aeroportul pentru a favoriza concurența din orașul maghiar Debrecen. Fostul manager al aeroportului Oradea acuză că șefii UDMR de la Consiliul Județean i-au interzis să negocieze cu companii low-cost pentru zboruri pe aeroport, a scris G4media.ro, care citează bihon.ro

  Gheorghe Pașc, care a demisionat la începutul lunii de la șefia Aeroportului Oradea, a declarat în presa locală că președintele UDMR al Consiliului Județean, Pasztor Sandor, i-a interzis să discute cu WizzAir și RyanAir revenirea la Oradea.

  “I-am spus cu ce companii port discuții. Iar dumnealui mi-a spus următoarele: «Cât timp eu sunt președinte, vă interzic să mai discutați cu vreo companie aeriană». L-am întrebat de ce. Mi-a spus: «Pentru că așa trebuie». Lângă mine era dl Bimbo. I-am transmis că este contractul meu de mandat să discut cu operatorii. Atunci mi-a spus: «Vă interzic să discutați cu Wizz Air și Ryanair. Puteți discuta cu Tarom sau cu celelelate». Și a plecat” a spus Gheorghe Pașc pentru bihon.ro

  Fostul director este convins că strategia a fost de a compromite aeroportul din Oradea, în beneficiul rivalilor regionali. Scandalul a apărut la nici o lună după ce aeroportul din Debrețin, Ungaria, s-a lăudat că a devenit cel mai mare din regiune.

  „Este de aşteptat ca numărul pasagerilor să atingă 600.000, aceasta fiind cea mai mare creştere de la deschiderea din 2012 a aeroportului. După compararea datelor de la aeroporturile din Košice şi Oradea, aeroportul din Debrecen devine aeroportul regional cu cel mai mare trafic din regiune.” a scris MTI, agenția de presă de stat a Ungariei, la 28 august 2019.

  Gheorghe Pașc a mai acuzat Consiliul Județean că apară și firma care construiește noul terminal al aeroportului Oradea, lucrare care trebuia să fie gata anul trecut. El decisese a aplice penalități constructorului, dar CJ Bihor nu a susținut acțiunea. Noul terminal este dorit de companiile aeriene, a afirmat fostul director pentru bihon.ro

  Imediat după demisia lui Gheorghe Pașc, Consiliul Județean condus de UDMR și PSD a organizat un concurs pentru ocuparea postului. Singurul dosar acceptat la concurs este al unei contabile de școală, Cristina Antik. Ea este soţia judecătorului Levente Antik, de la Curtea de Apel Oradea, şi, totodată, membră în Consiliul de Administraţie al Aeroportului, potrivit Bihoreanul. De asemenea, a fost contabilă la o școală, dar și la aeroport.

  Primarul Oradei, liberalul Ilie Bolojan, a acuzat majoritatea PSD-UDMR din CJ Bihor de iresponsabilitate.

  „Dacă până acum i-am bănuit de lipsă de competenţă, acum pare că duce a premeditare. Mă mir că nu le crapă obrazul de ruşine domnilor Pasztor şi Mang pentru ce se întâmplă la Aeroport. Eu aş intra în pământ de ruşine. Ce fac acolo este o chestiune de iresponsabilitate. Le cer să intre în parteneriat cu Primăria şi să anuleze acest concurs, pentru că situaţia este gravă”, a spus Ilie Bolojan pentru Bihoreanul.

  În ultimul an, toate cursele externe anunțate sau operate de pe aerogara din Oradea au fost anulate. Asta după ce traficul ajunsese la 160.000 de pasageri anual, după reabilitarea pistei.

  Primăria Oradea s-a arătat dispusă să investească în aeroport, în parteneriat cu CJ, dar municipalitatea nu a primit niciun răspuns.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here