Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul: Farage anunţă că Partidul Brexit îşi schimbă numele şi se va opune restricţiilor anti-COVID

Sursa: Facebook

Cunoscutul militant britanic anti-UE, Nigel Farage, intenţionează să schimbe actuala denumire a formaţiunii al cărei lider este, Partidul Brexit, în Reformarea Regatului Unit (Reform UK), care să se focalizeze de acum pe combaterea restricţiilor aplicate de guvern în plină pandemie, a anunţat el într-un editorial publicat luni, potrivit Agerpres, care citează dpa.

Farage, una dintre vocile majore care a militat pentru campania pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a cerut Comisiei electorale să schimbe denumirea formaţiunii, a relatat agenţia de presă PA.

„Aşa cum am promis, continuăm să urmărim îndeaproape negocierile comerciale ale guvernului cu UE pentru a garanta un Brexit adecvat”, a spus Farage, adăugând: „Viitoare reforme în mai multe domenii sunt de asemenea vitale pentru viitorul naţiunii noastre”.

Partidul său intenţionează să-şi extindă programul pentru a include politici privind COVID-19 şi să propună reforme în alte domenii.

Preşedintele partidului, Richard Tice, îi împărtăşeşte poziţia: „O nouă abordare este esenţială, astfel încât guvernul să lucreze pentru oameni, nu pentru sine. Problema cea mai urgentă vizează o nouă strategie pentru coronavirus, pentru ca noi să învăţăm să trăim cu acesta şi nu să ne ascundem de frică lui”.

Farage speră că strategia va atrage sprijinul din partea celor ale căror afaceri sunt puternic afectate de restricţiile impuse pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here