Agresorii jandarmeriței de la mitingul din 10 august, condamnaţi

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Agresorii femeii jandarm la mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, au fost condamnaţi în primă instanţă la închisoare cu suspendare, la muncă în folosul comunităţii şi la interzicerea unor drepturi, inclusiv a participării la adunări publice şi proteste, transmite News.ro.

Conform deciziei instanţei, cei şapte agresori ai femeii jandarm şi ai colegului ei la mitjgul care a avut loc în 10 august 2018, în Piaţa Victoriei din Capitală au fost condamnaţi pentru ultraj şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, doi fiind condamnaţi şi pentru uz de armă fără drept.

Pedepsele la închisoare cu suspendare sunt cuprinse între un an şi 2 ani şi 8 luni, conform deciziei Judecătoriei sectorului 1

De asemenea, li se interzice participarea la orice fel de adunări publice sau proteste pe durata a cinci ani.

Trei dintre ei sunt condamnaţi la plata în solidar faţă de femeia jandarm a sumei de 10.000 de euro. Aceleaşi trei persoane au fost obligate  la plata către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a sumei de 1.630,12 lei, cu titlu de daune materiale, respectiv contravaloare îngrijiri medicale acordate femeii, la care se adaugă dobânda legală, calculată de la data pronunţării hotărârii şi până la data plăţii efective.

Alţi trei agresori au fost condamnaţi la plata către spital a sumei de 1.314,51 lei, cu titlu de daune materiale, respectiv contravaloare îngrijiri medicale acordate jandarmului agresat, care însă nu a primit şi despăgubiri.

Patru dintre condamnaţi vor presta, după caz, muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 1 sau în cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti – Administraţia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti – Administraţia Străzilor, pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 3 sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Bucureşti – Sector 3, pe o perioadă de 90 de zile sau muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, pe o perioadă de 40 de zile lucrătoare.

Părţile pot face apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei.

Cele şapte persoane au fost trimise în judecată în 29 noiembrie 2018, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în dosarul agresării celor doi jandarmi, la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Ei au fost deferiţi justiţiei pentru ultraj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor – întrucât femeii jandarm i-a fost furată arma, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în 10 august, în timp ce se aflau în public, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unei manifestaţii de protest, cinci dintre inculpaţi, alături de alte persoane, au agresat doi subofiţeri de jandarmi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-le lovituri cu pumnii şi picioarele în diferite zone ale corpului.

Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanelor vătămate, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.

„În împrejurările descrise mai sus, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vătămate arma din dotare cu încărcătorul aferent. A doua zi, acesta a mers împreună cu un alt inculpat, pe un teren situat în apropierea localităţii Petrăchioaia, jud. Ilfov, unde au executat două focuri de armă”, mai spuneau procurorii.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

1 COMENTARIU

  1. Cât de neprofesionist poţi fi Grigoriule ca să scrii un articol incomplet! Cine erau infractorii condamnaţi şi ce hram au purtat ei la protestul din 10 august 2018? Este foarte important să se fi ştiut acest lucru deoarece s-ar fi putut ca acei condamnaţi pentru lezarea jandarmilor să fi fost aduşi chiar de jandarmi pentru a provoca acele incidente cu scopul vădit de a discredita protestul a peste o sută de mii de persoane care la rândul lor au fost gazaţi şi bătuţi de către jandarmii ce păreau mai degrabă drogaţi fiind coordonaţi politic de către puşcăriaşul Dragnea Liviu Nicolae şi cocota nesimţită Dan Carmen. Sper să revii cu ceva updat-uri la articol şi ”să ne dai un semn şi nouă de mila măriei tale” în ce priveşte identitatea condamnaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here