Ministrul de Interne a decapitat Jandarmeria. Printre motive: întârzierea desecretizării convorbirilor radio din 10 august 2018

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat vineri schimbarea din funcţie a şefilor Jandarmeriei, generalul de brigadă Constantin Florea şi colonelul Grigore Ciauşescu. Colonelul Bogdan Enescu este noul şef al Jandarmeriei. Prim adjunct al lui Bogdan Enescu la conducerea Jandarmeriei a fost împuternicit colonelul Ionuţ Gabriel Câmpanu.

Cei doi – şeful şi adjunctul Jandarmeriei, Constantin Florea şi colonelul Grigore Ciauşescu – au fost înlocuiţi de la şefia Jandarmeriei şi  urmează să revină la inspectoratele la care lucrau înaintea numirii, mai exact Florea la Craiova, iar Ciauşescu la Vâlcea.

Vela a precizat că la conducerea Jandarmeriei se vor afla şeful Jandarmeriei Ilfov Bogdan Enescu, iar prim-adjunctul său va fi şeful jandarmilor români din Afganistan, Ionuţ Gabriel Câmpanu.

”L-am numit în funcţia de inspector general pe domnul colonel Enescu Bogdan. Are funcţia de inspector şef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Ilfov şi nu a avut nicio legătură cu evenimetele din 10 august 2018”, a declarat Vela.

Prim adjunct al lui Bogdan Enescu la conducerea Jandarmeriei a fost împuternicit colonelul Ionuţ Gabriel Câmpanu, în vârstă de 43 de ani, şeful contingentului de jandarmi români din Afganistan, absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, promoţia 1998. Ionuţ Gabriel Câmpanu lucrează de 11 ani în MAI şi a fost până acum adjunctul şefului Inspectoratului de Jandarmi din Harghita şi consilierul şefului Statului Major al Ministrului de Interne din Afganistan.

„Are o recunoaştere profesională internaţională, conduce acest contingent şi consiliază un ministru din altă ţară. Am considerat că îndeplineşte toate criteriile pentru a reprezenta cu cinste Ministerul Afacerilor Interne în conducerea Jandarmeriei Române”, a precizat ministrul Marcel Vela. Vela a mai afirmat şi că ministerul a comunicat cu dificultate cu conducerea Jandarmeriei, arătându-se „dezamăgit” de această situaţie.

„În ultima perioadă, de o lună şi jumătate, Jandarmeria Română nu prea a colaborat cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în mai multe domenii, de la desecretizare până la unele decizii care au fost importante pentru România. (…) Comunicarea cu conducerea Jandarmeriei a lăsat de dorit”, a spus Vela.

Marcel Vela a anunţat încă din urmă cu o săptămână că intenţionează să propună premierului schimbarea conducerii Jandarmeriei. „Voi propune premierului schimbarea unor şefi ai Jandarmeriei”, a afirmat ministrul în 12 decembrie.

Întrebat dacă este vorba de Jandarmeria Bucureşti sau cea naţională, el a răspuns: „O să vedeţi la timpul potrivit, pentru că vreau să fac o analiză. Cât de curând”. Vela a precizat că la Jandarmerie va face demiteri nu pentru 10 august, ci pentru managementul defectuos, inclusiv prin întârzierea desecretizărilor, şi pentru ce a constatat auditul, adică suprapunerea unor sarcini.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here