Ministerul Sănătăţii a confirmat, marţi seara, al patrulea caz de COVID-19 în cadrul anchetei epidemiologice demarate la nivelul instituţiei, anunță Agerpres.

Potrivit unei informări de presă transmisă de minister, persoana infectată este simptomatică şi se află în izolare, urmând a fi internată într-un spital de boli infecţioase pentru investigaţii.

Primul angajat al Ministerului Sănătăţii infectat cu COVID-19 a fost depistat luni.

O angajată a Ministerului Sănătăţii a fost depistată, luni, cu COVID-19. Inițial, instituția a anunțat că alți 12 contacți au fost izolați și testați, dar ulterior unul dintre aceștia a fost confirmat şi el.

Prima angajată depistată cu COVID-19 a fost internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase, a anunțat luni seara Ministerul, precizând că ancheta DSP București a identificat 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe.

„Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacţi accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz. În cursul zilei de mâine (marţi – n.red.) se va realiza dezinfecţia spaţiilor unde îşi desfăşura activitatea angajatul MS, precum şi contacţii acestei persoane.

Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spaţiilor şi birourilor din MS şi se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală”, se arata în comunicatul inițial al ministerului.

Ulterior, după informații apărute marți în presă, instituția a confirmat un al doilea caz, dintre cei care avuseseră contact cu primul.

Conform Ministerului Sănătății, este vorba despre o persoană simptomatică, aflată în izolare, și care va fi internată marți într-un spital de boli infecțioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here