breaking news

Guvernul britanic a calificat luni noul coronavirus drept o ”ameninţare gravă şi iminentă pentru sănătatea publică” şi a anunţat confirmarea a patru noi cazuri de infectări, numărul total al persoanelor din Marea Britanie afectate ajungând la opt, informează AFP, citată de Agerpres.

Incidenţa sau transmiterea noului coronavirus constituie o ameninţare gravă şi iminentă pentru sănătatea publică”, a precizat ministerul Sănătăţii într-un comunicat, explicând instituirea unor măsuri pentru ‘‘încetinirea sau împiedicarea unor noi cazuri de infectări”.

Potrivit noilor măsuri, persoanele afectate de coronavirus ar putea de acum înainte să fie plasate în carantină obligatorie, fără să beneficieze de libertatea de a pleca şi ar putea fi izolate împotriva propriei voinţe, dacă ele constituie în continuare o ameninţare pentru sănătatea publică.

Ne consolidăm reglementările pentru a putea menţine persoane în carantină pentru propria siguranţă în cazul în care profesioniştii din sănătate publică estimează că există riscul transmiterii virusului altor persoane„, a declarat un purtător de cuvânt din cadrul ministrului Sănătăţii. „Această măsură va facilita munca profesioniştilor din sănătate pentru a contribui la securitatea persoanelor din diferite regiuni ale ţării”.

Guvernul a anunţat că va transforma spitalul Arrowe Park din Merseyside (nordul Angliei) şi centrul Kents Hill Park din Milton Keynes (centrul Angliei) în locuri destinate ”carantinei”.

Patru persoane din Marea Britanie au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, ridicând la opt numărul total al celor afectaţi, a precizat luni ministrul Sănătăţii. „Noile cazuri sunt toate cunoştinţe ale unui caz precedent confirmat în Regatul Unit”, a precizat ministerul, indicând că ”virusul a fost dobândit în Franţa”.

Pacienţii au fost internaţi în centre de sănătate specializate, unde ”măsuri fiabile pentru controlul infectărilor au fost instituite în vederea împiedicării transmiterii virusului”.

*Centru medical închis în Brighton din cauza coronavirusului

Un centru medical din Brighton, Marea Britanie, a fost închis după ce unul dintre membrii personalului a fost testat pozitiv cu coronavirus, potrivit BBC.

Săptămâna trecută, oficialii din domeniul sănătății au precizat că a fost identificat un caz de infecție în Brighton și că au fost luate măsuri pentru a preîntâmpina răspândirea bolii.

„Din nefericire, clădirea a fost închisă din motive de securitate și ca urmare a unei operațiuni urgente care ține de sănătate”, este mesajul pe care îl primesc toți cei care sună la centru, pentru eventuale programări.

Un britanic din Brighton a fost testat pozitiv pe 6 februarie, la întoarcere din Singapore. Bărbatul a fost transferat la spitalul St Thomas’s din Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here