Alegeri prezidențiale 2019. Incidente la vot. Femeie agresată în apropierea unei secţii de votare din Dolj

Așegerile prezidențiale 2019 au începu și în România, duminică dimineața, la ora 07.00. În diaspora se votează de vineri de la ora 12.00 (ora locală). Universul.net centralizează în această știre toate incidentele legate de alegerile prezidențiale de azi.

UPDATE 18.50 O femeie de 44 de ani a fost agresată, duminică, în apropierea unei secţii de votare din judeţul Dolj, de un bărbat de de 51 de ani, conflictul din cei doi izbucnind după ce femeia ar fi pătruns pe un teren de lângă secţia de votare, care ar aparţine bărbatului respectiv

UPDATE 18.12 Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare din judeţul Dolj sunt cercetaţi de către poliţişti, după ce ar fi permis mai multor persoane să intre în cabina de vot, iar în acest mod confidenţialitatea votului a fost afectată

UPDATE 18.10 Poliţia Satu Mare face verificări în cazul a două posibile fraude la vot, într-un caz fiind vorba despre doi soţi din municipiul Satu Mare care au votat deşi au interdicţie întrucât suferă de boli psihice. Al doilea caz este al unui bărbat din Satu Mare care şi-a pierdut cetăţenia română, dar s-a prezentat la vot

UPDATE 17.10 Un alegător în vârstă de 80 de ani dintr-o comună prahoveană a avut nevoie de îngrijiri medicale, duminică după-amiază, după ce i s-a făcut rău în secţia de votare, el fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova şi transportat la spital.

UPDATE 16.30 Primar din Constanța, fotografiat în timp ce oferea bani preşedintelui unei secţii de votare. Cum și-a justificat gestul

UPDATE 16.00 Poliţiştii din judeţul Timiş au deschis o anchetă, după ce o imagine dintr-o secţie de votare a apărut pe Facebook. Fotografia înfăţişează o listă cu alegători cu tot cu codurile numerice personale şi seriile cărţilor de identitate ale unor alegători. Femeia care a postat pe Facebook imaginea în care se vede lista cu alegători, cu CNP şi seriile cărţilor de identitate este membră PNL şi a făcut poza într-o secţie de votare din localitatea Şag.

UPDATE ora 15.35 Un membru al unei secţii de votare din judeţul Dolj este cercetat de poliţişti după ce a aplicat ştampila de vot în locul unei femei de 74 de ani. Femeia a solicitat urma mobilă pentru a vota, iar bărbatul a mers la locuinţa acesteia. Poliţiştii au mai constatat că soţul femeii a semnat pe listele electorale în locul ei

UPDATE ora 15.33 Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că, până la ora 15.00, s-au primit 61 de sesizări privind derularea procesului electoral, dintre care jumătate nu s-au confirmat. Cele mai multe sesizări s-au făcut în judeţul Dolj. Au fost aplicate zece sancţiuni, dintre care trei avertismente şi şapte amenzi.

UPDATE ora 15.30 Un bărbat din Galaţi, care are interdicţie de a vota, pentru că a fost condamnat penal, s-a prezentat, duminică, la o secţie din municipiu, situaţia sa fiind semnalată de sistemul informatic. Reprezentanţii secţiei de votare au sesizat Poliţia care a deschis dosar penal pe numele bărbatului.

UPDATE ora 15.15 Din cauza vântului puternic, o comună din Timiş şi trei sate aparţinătoare au rămas fără curent electric. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un container cu generator de mare capacitate, urmând ca alte două să ajungă în zonă, din Arad şi Hunedoara. Procesul electoral nu a fost întrerupt, secţiile de votare fiind alimentate cu energie electrică de la generatoare autonome.

UPDATE ora 15.00 Fostul ministru al Energiei din guvernul PSD-ALDE, Toma Petcu, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment după ce a postat pe Facebook o imagine cu buletinul de vot, postare pe care a şters-o după câteva minute.

ȘTIRE INIȚIALĂ – În localitatea Singureni, din judetul Giurgiu, oamenii sunt însoțiți la vot, susțin reprezentanții USR PLUS. Potrivit sursei citate, unul din motivele invocate de cei care intră astfel în cabina de vot ar fi faptul că le tremură mâna și au nevoie de ajutor.

În Singureni, mai arată reprezentanții USR PLUS, și la scrutinul europarlamentar au fost probleme cu primarul localității, care stătea la intrarea în secția de votare pentru a le indica oamenilor cum să voteze.

În Tunari, arată în continuare USR PLUS, primarul, viceprimarul și câțiva consilieri stau în curtea școlii la care se votează pe parcursul zilei de duminică.

Fostul ministru al Energiei din guvernul PSD-ALDE, Toma Petcu, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment după ce a postat pe Facebook o imagine cu buletinul de vot, postare pe care a şters-o după câteva minute.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here