Primar din Constanța, fotografiat în timp ce oferea bani preşedintelui unei secţii de votare. Cum și-a justificat gestul

Poliţia face cercetări după ce un primar din Constanţa a oferit bani preşedintelui unei secţii de votare. Primarul spune că banii erau pentru mâncarea membrilor comisiei de votare.

Poliţiştii constănţeni au început cercetările, după ce primarul unei comune a fost fotografiat oferind bani preşedintelui secţiei de votare, alesul local spunând că banii au fost daţi pentru hrana membrilor secţiei de votare respective.

Primarul comunei Dumbrăveni, Stelian Clinciu, a fost fotografiat, duminică, în timp ce a oferit suma de 150 de lei preşedintelui secţiei de votare din comuna Furnica.

Primarul a declarat pentru News.ro că a oferit aceşti bani pentru membrii secţiei de votare ca să îşi cumpere mâncare.

„Am fost la secţia de votare şi le-am dat 150 de lei pentru a-şi lua de mâncare. Suma care este oferită de statul român pentru membrii din comisia de votare este una modică. Le-am dat nişte bani să îşi ia de mâncare, atâta tot”, a afirmat Stelian Clinciu.

El spune că la precendentele alegeri le-a cumpărat mâncare membrilor secţiei de votare, dar acum le-a dat bani pentru că aceştia apucaseră deja să comande mâncarea.

Primarul din Dumbrăveni a precizat că suma de 150 de lei este destinată pentru cei cinci membrii ai secţiei de votare respective.

În legătură cu această situaţie, poliţiştii au început verificările.

„Referitor la imaginile apărute în spaţiul public cu privire la un eveniment produs într-o secţie de votare din localitatea Furnica, vă comunicăm faptul că ne-am autosesizat şi efectuăm verificări cu privire la situaţia de fapt”, au afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.

De asemenea, oamenii legii fac verificări pentru o tentativă de vot multiplu. 

„Am înregistrat o tentativă de vot multiplu, pe raza Secţiei 4 Poliţie. O femeie, de 62 de ani, a încercat să voteze a doua oară la o altă secţie de votare de pe raza municipiului Constanta cu vechea carte de identitate, pe care o declarase pierdută. Incidentul a fost semnalat la secţia numărul 112”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here