Alegeri SUA | Curtea Supremă a SUA a respins procesul intentat de statul Texas privind invalidarea rezultatelor

Curtea Supremă a SUA a respins procesul intentat de procurorul general al statului Texas privind invalidarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în încercarea de a întoarce rezultatul în favoarea lui Donald Trump, relatează BBC, preluat de News.ro.

Procesul, deschis săptămâna aceasta de statul Texas, era sprijinit de 18 procurori statali şi 106 membri republicani ai Congresului. Prin acesta, era căutată invaliderea rezultatelor în Georgia, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin, state în care democratul Joe Biden a fost desemnat câştigător.

În scurta decizie prezentată vineri seară, Curtea Supremă a spus că Texasul nu are capacitatea juridică de a deschide acest caz.

Donald Trump a susţinut, imediat după închiderea secţiilor de vot, că alegerile au fost fraudate şi a declarat că rezultatul alegerilor va fi decis de Curtea Supremă, arătându-se încrezător că va avea câştig de cauză.

Săptămâna aceasta, Curtea a mai respins un caz în care era contestată victoria lui Biden în Pennsylvania.

Un purtător de cuvânt al lui Biden a spus că „nu a fost o surpriză” respingerea „încercărilor fără bază” de a nega pierderea alegerilor de către Trump. 

În ultima lună, Trump şi susţinătorii lui au deschis mai multe procese în care erau contestate rezultatele alegerilor. Niciunul nu a avut vreo şansă de a întoarce rezultatul.

Candidatul democrat a primit 306 de voturi din partea colegiului electoral american, care alege preşedintele, faţă de 232 de voturi obţinute de Trump. Cât priveşte votul popular, Biden a avut cu 7 milioane de voturi mai mult decât preşedintele în funcţie.

Colegiul electoral este aşteptat să se reunească luni pentru a-l alege formal pe Joe Biden al 46-lea preşedinte al Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here