Aleksei Navalnîi: Mobilizarea lui Putin în Rusia va conduce la o enormă tragedie

Foto: Twitter

Opozantul rus încarcerat, Aleksei Navalnîi, denunţă miercuri că mobilizarea parţială anunţată de către preşedintele rus Vladimir Putin va conduce la „o enormă tragedie”, relatează AFP, citată de News.ro.

”Toate astea vor conduce la o enormă tragedie şi la o enormă cantitate de morţi”, denunţă principalul critic al Kremlinului, în cursul unei audieri la unul dintre numeroasele sale procese, potrivit unei înregistrări video difuzate de presa rusă.

”Este clar că războiul criminal care se desfăşoară în prezent se agravează şi se amplifică, iar Putin încearcă să implice cât mai multă lume posibil în el”, deplânge Aleksei Navalnîi, care foloseşte un cuvânt interzis de către Kremlin, care-şi numeşte războiul în Ucraina ”operaţiune militară specială”.

În opinia sa, liderul de la Kremlin – prin mobilizarea a 300.000 de rezervişti cu scopul de a întări trupele Moscovei în Ucraina – vrea ”să murdărească de sânge (mâinile) a sute de mii de oameni”.

”Se face totul pentru ca un singur om să-şi păstreze puterea (…) şi să şi-o prelungească”, acuză principalul opozant al Kremlinului, încarcerat începând din ianuarie 2021, în dosare judiciare pe care le denunţă drept fabricate piesă cu piesă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare parţială şi a ameninţat Occidentul cu folosirea armamentului nuclear.

Îndemnuri la manifestaţii – miercuri – în numeroase oraşe din Rusia împotriva acestor anunţuri sunt postate pe reţele de socializare.

Putin ordonă mobilizare parţială militară în Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here