Alexander Zudor, actorul acuzat ca viola femei in lift, a fost arestat preventiv, la începutul lunii februarie. Trimis în judecată pentru viol și tentativă de viol, a fost condamnat, în data de 28 iulie, la 7 ani de închisoare. Acesta a primit 5 ani și 4 luni pentru viol iar pentru cele două tentative a primit câte 2 ani și 6 luni. Potrivit noului Cod de procedură penală, magistrații au calculat câte o treime din cele două pedepse mai mici, pe care le-au adăugat apoi la pedeapsa cea mai mare, asfel că Zudor trebuie să execute, în final, șapte ani de detenție.

În același timp, bărbatul trebuie să-i achite uneia dintre victime 60.000 de lei, în timp ce, conform hotărârii publicate pe portalul instanțelor de judecată, celelalte două nu s-au constituit părți civile. Cheltuielile de judecată vor fi plătite de către stat, iar ADN-ul actorului va fi introdus în Sistemul Naţional de Baze Genetice Judiciare.

Totodată, Alexander Zudor nu va avea voie să se apropie de victimele sale, nu va avea dreptul să aleagă și să fie ales pe o perioadă de 5 ani și nici să poarte sau să folosească arme. Magistrații i-au dat înapoi hainele pe care le folosea atunci când ieșea să caute victime, dar i-au confiscat cutterul și briceagul descoperite în urma percheziției.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în zece zile de la pronunțare, scrie gandul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here