Newsweek.ro: Interlopul Rechinu, ordin de suspendare a extrădării de la un judecător din Mexic

Rechinu Mexico

Florian Tudor zis Rechinul, șeful mafiei românești din Mexic, a fost reținut în Ciudad de Mexico în baza unei cereri de extrădare a procurorilor români. Însă interlopul are un ordin de suspendare a extrădării emis de o instanță din Mexic, scrie Newsweek.ro.

Procuratura generală a Mexicului a informat într-un comunicat că un bărbat, numit doar Florian Tudor, a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român.

Conform sursei citate, un agent federal a încercat să împiedice arestarea, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale; ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

Pentru acest lucru există însă o explicație, și anume existența unui ordin de suspendare a extrădării emis de o instanță mexicană.

Ce spune ordinul de suspendare a extrădării interlopului Rechinu din Mexic

Într-o decizie din data de 27 martie 2021, parafată de Carlos Antonio Burgos Sansores, secretar al Instanței a 5-a a districtului din statul Quintana Roo, este decretată „suspendarea tutuor actelor de extrădare, deportare și delocare forțată în detrimentul lui Florian Tudor (…) Acest lucru trebuie făcut cunoscut autorităților responsabile, astfel încât acestea să o respecte în cea mai strictă responsabilitate”.

Decizia conține și sancțiunile autorităților care nu respectă acest ordin de suspendare, iar pedepsele sunt d ela trei până la nouă ani de închisoare, concediere sau descalificarea profesională a funcționarului responsabil.

De altfel, la 14 aprilie, și Julio César Ortiz Mendoza, șeful Judecătoriei a VIII-a din Cancún, provincia Quintana Roo,  hotărâse suspendarea provizorie care împiedică reținerea și deportarea lui Florian Tudor, zis Rechinul.

Toate acuzațiile la adresa Rechinului

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

Mafia românească din Mexic, condusă de Rechinu, clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBi.

Imperiul infracțional construit de „Rechinul“ Florian Tudor a început să se destrame treptat după ce fost său bodyguard, Sorin Marcu a fost asasinat în Cancun.

Totul a culminat cu Operațiunea „Caraibe“, coordonată de FBI și Unitatea mexicană de Informații Financiare, prin care se urmăresc proprietățile și tranzacțiile financiare efectuate de Florian Tudor. Alte anchete sunt în desfășurare în România. 

Unitatea de Informații Financiare (UIF) a blocat 79 de conturi bancare folosite pentru fraudă în Mexic.

Unul din liderii Partidului Verde Ecologist, Jose de la Pena Ruiz de Chavez, a fost demis în urma legăturilor pe care le avea cu mafia românească.

Mai mulți politicieni și șefi de poliție mexicani sunt vizați de anchetele în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here