AMASP cere PSD să clarifice dacă judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina – susținătoare declarate ale SIIJ – sunt membre PSD

Asocția Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) cere PSD să clarifice dacă judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina – susținătoare declarate ale menținerii Secției speciale – sunt membre PSD.

AMASP a trimis PSD, în baza Legii 54 privind liberul acces la informațiile de interes public, să comunice: dacă doamnele judecător Gabriela Baltag și Evelina Oprina sunt membri ai Partidului Social Democrat, notează Newsweek.ro.

  • dacă acestea au achitat cotizația la zi
  • dacă au făcut donații formațiunii politice ori au primit donații din partea acesteia
  • dacă au întâlniri frecvente cu persoane din conducerea partidului în vederea stabilirii strategiei de comunicare publică.

Judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina vor SIIJ

Precizăm că informațiile privind calitatea de membru de partid sunt informații de interes public, având în vedere funcția de judecător a celor două doamne. Informațiile privind întâlnirile cu reprezentanții partidului sunt, de asemenea, informații necesare pentru a înțelege dacă e vorba de o perpertuă coincidență sau de un real devotament în preluarea de acestea, în alocuțiunile publice, a mesajelor PSD„, argumentează ironic asociația de procurori, potrivit Hotnews.

Judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina sunt susținătoare declarate ale menținerii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

În ședința din 11 februarie, în care CSM a avizat negativ proiectul de desființare a SIIJ, judecătoarea Gabriela Baltag l-a acuzat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, că vrea să subordoneze politic justiția. „Luați mâna de pe noi, domnule ministru, și luați mâna de pe SIIJ”, a spus Baltag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here