Ambasador rus: Noul pachet de ajutor militar american creşte riscul unei confruntări armate cu Occidentul

Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a afirmat că decizia Washingtonului de a trimite o nouă tranşă de ajutor militar Kievului constituie o ameninţare la adresa intereselor Moscovei şi sporeşte riscul unei confruntări armate între Rusia şi Occident, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro.

‘Vedem în aceasta o ameninţare directă pentru interesele strategice ale ţării noastre’, a scris Antonov într-o postare pe Telegram miercuri.

‘Furnizarea de produse militare de către SUA şi aliaţii lor nu doar conduce la continuarea vărsării de sânge şi noi victime, dar creşte de asemenea pericolul unei confruntări militare directe între Rusia şi ţări occidentale’, a adăugat ambasadorul rus.

Preşedintele american Joe Biden a promis marţi un nou pachet de asistenţă de securitate în valoare de 625 milioane de dolari, care va include lansatoare multiple de rachete HIMARS, sisteme folosite cu succes de Ucraina în contraofensivă.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Biden a subliniat că Washingtonul nu va recunoaşte niciodată anexarea de teritorii ucrainene de către Rusia, a transmis Casa Albă într-un comunicat.

Biden ‘s-a angajat să continue să sprijine Ucraina oricât va fi necesar, în timp ce aceasta se apără de agresiunea rusă’, a adăugat Casa Albă.

Un comunicat al Departamentului de Stat precizează că pachetul de asistenţă va include patru lansatoare HIMARS şi rachete asociate, 32 de tunuri howitzer cu 75.000 de muniţii, 200 de vehicule MRAP (vehicule rezistente la mine şi protejate la ambuscade) şi mine antipersonal Claymore.

SUA vor trimite Ucrainei ajutor militar suplimentar în valoare de 625 de milioane de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here