Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, Morteza Aboutalebi, a fost convocat luni la sediul Ministerului de Externe pentru a discuta despre cazul cetățeanului iranian Gholam Reza Mansouri, care a murit vineri în București.

Cu acest prilej, MAE a transmis șefului misiunii diplomatice iraniene la București că speța cetățeanului iranian face obiectul unei anchete în desfășurare, urmând ca rezultatul acesteia să fie comunicat părții iraniene pe canale oficiale, imediat după finalizare, transmite Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

În acest context, MAE român a exprimat surprinderea față de comunicatul de presă emis de MAE iranian la 21 iunie a.c. (duminică, n.r.), precum și față de declarațiile unor oficiali de la Teheran cu privire la elemente care fac obiectul anchetei în curs menționate”, se mai menționează în comunicat.

Totodată, MAE a evidențiat deschiderea constantă a autorităților române de a răspunde solicitărilor autorităților iraniene cu privire la cazul cetățeanului iranian amintit anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here