Ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman i-a lăudat miercuri pe ministrul Cătălin Predoiu şi pe procurorul general Gabriela Scutea pentru foarte strânsa cooperare dintre agenţiile româneşti şi cele americane de aplicare a legii, informează un comunicat al Ambasadei SUA.

Această cooperare a condus la mai multe arestări recente de mare notorietate ale unor infractori implicaţi în criminalitate organizată, în trafic de persoane, în infracţionalitate cibernetică, în comerţ ilicit cu droguri şi în infracţiuni financiare, a arătat reprezentantul diplomatic al Washingtonului.

Ambasadorul a lăudat de asemenea „eforturile neobosite” ale ministrului Justiției de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior şi de a transforma măsurile de luptă împotriva traficului de persoane într-o prioritate, se mai arată în comunicat. „Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Îi suntem recunoscători pentru dedicare”, a declarat Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman s-a întâlnit miercuri cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei. Cei doi au discutat despre recentele progrese privind statul de drept şi lupta împotriva traficului de persoane, precum şi despre eforturile de digitalizare pentru îmbunătăţirea fluxului de informaţii dintre structurile româneşti şi americane de aplicare a legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here