Când filmul și viața sunt la egalitate: În timpul filmărilor la pelicula „Contagion”, experţii au avertizat cu privire la o pandemie similară, spune Jude Law

Actorul britanic Jude Law a povestit că, în timpul filmărilor pentru „Contagion” (2011), experţi în ştiinţă care erau consultanţi pentru producţie au avertizat că o pandemie similară celei din film urmează, relatează The Hollywood Reporter, transmite News.ro.

„Era sentimentul că asta urma să se întâmple”, a spus el într-un interviu acordat GQ. „Marii cercetătorii de pe platou, care au lucrat cu Scott Z. Burns, scenaristul, şi Steven Soderbergh, regizorul, erau oameni foarte învăţaţi şi cu experienţă, care ştiau la ce să se aştepte. Şi toţi ne-au spus că asta urma să se întâmple – era vorba mai degrabă de când decât de dacă”.

Actorul a continuat: „Felul în care au descris-o, exact cum s-a întâmplat, era logic”.

Jude Law a jucat rolul Alan Krumwiede în thrillerul despre o pandemie din distribuţia căruia au făcut parte Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Kate Winslet, Marion Cotillard şi Laurence Fishburne.

Law a mai spus că a fost îngrozit după ce a făcut filmul, dar, după un timp, teama lui s-a diminuat. „Când a început 2020 şi am aflat ce se întâmpla, iniţial, în China, ceea ce rapid a devenit evident în lume, a fost un semnal de alarmă. Din păcate, eu nu am fost foarte surprins”.

Thrillerul „Contagion/ Epidemia: Pericol nevăzut”, regizat de Steven Soderberg şi lansat în 2011, a ajuns în luna ianuarie a acestui an în lista celor mai urmărite filme pe iTunes, odată cu criza provocată de noul coronavirus.

Povestea filmului, care e disponibil pe platforma HBO GO, începe cu o femeie (Paltrow) care, la întoarcerea dintr-o călătorie de afaceri în Hong Kong, are o escală în Chicago. Aparent, în timpul călătoriei, a răcit, dar când ajunge acasă, în Minneapolis, şi fiul ei se îmbolnăveşte. Simptomele pe care ea le prezintă se agravează şi moare. Pe măsură ce acţiunea se derulează, cercetătorii şi autorităţile sanitare încearcă să identifice şi să oprească răspândirea bolii. În final, un vaccin este dezvoltat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here