AmCham România neagă că ar fi implicată în vizita lui Dăncilă în SUA

AmCham România, the American Chamber of Commerce in Romania (în traducere Camera de Comerț româno-americană), afirmă într-un comunicat de presă că nu i-a fost solicitat sprijinul și că nici nu este implicată în organizarea vizitei premierului Vioricăi Dăncilă în SUA.

În comunicat se mai spune că AmCham România nu are vreo relație structurală sau de colaborare cu organizația intitulată ”Camera de Comerţ Româno-Americană”, care apare în anunțul privind calendarul vizitei Vioricăi Dăncilă în America.

Anunțul făcut de Guvern la care face referire AmCham România și de care se delimitează, din cauza confuziei de nume, sună astfel: ”Premierul participă pe 27 septembrie, la New York, la o conferinţă dedicată mediului de afaceri, organizată de Camera de Comerţ Româno-Americană. Cu acest prilej, premierul va avea întâlniri cu vicepreședinte SUA, Mike Pence, și cu secretarul Rick Perry.”

Practic, AmCham România, organizație care reunește peste 400 dintre cele mai importante companii americane, internaționale și românești care activează pe piața noastră, atrage atenția asupra confuziei pe care ar putea să o genereze folosirea de către Guvern, în stabilirea unor întâlniri în SUA, a unei entități cu un nume asemănător, dar care nu are nici pe departe aceeași reprezentativitate pentru mediul de afaceri româno-american.

Articolul precedentScandal de spionaj în interes chinez la Harvard. O săgeată duce spre Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus
Articolul următorUn soldat rus și-a împușcat și ucis opt colegi de unitate, după o cădere nervoasă
Dan Turturică este redactorul-șef al publicației online www.universul.net. Cu o experiență de trei decenii în presa scrisă și audiovizuală, a debutat în 1990 la săptămânalul „Expres”. A condus timp de aproape opt ani redacția cotidianului „România liberă”, iar între anii 2000-2004 a fost redactor-șef al ziarului „Evenimentul zilei”. Tot din poziția de redactor-șef a condus și redacția săptămânalului „Prezent”. În perioada 1995-1997, Dan Turturică a fost corespondent special al ziarului „Ziua” din SUA. În acest timp a urmat și Masterul în Comunicare de Masă al Universității din California. Experiența în presa scrisă este completată de cea în audiovizual și online. A fost producător și prezentator al emisiunii „Reporter incognito” (Prima TV) și a moderat talk-show-urile „Prim Plan” (TVR) și „Arena Media” (Realitatea TV). În perioada 2015-2019 a fost redactor-șef al site-ului www.digi24.ro. Facebook - https://www.facebook.com/dan.turturica?ref=br_rs, https://www.facebook.com/DCTurturica/; Twitter - https://twitter.com/danturturica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here