Ameninţare cu bombă la bordul unei aeronave cu 196 de persoane care a decolat de la Istanbul spre Dusseldorf. Avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni şi echipa pirotehnică a SRI face verificări

O aeronavă Pegasus Airlines care a decolat de la Istanbul spre Dusseldorf a aterizat în siguranță, luni, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, după ce a fost primită o ameninţare privind amplasarea unui dispozitiv exploziv la bordul acesteia, informează News.ro. La bordul avionului sunt 196 de persoane, pasagerii fiind în afara oricărui pericol. Echipa pirotehnică a SRI face verificări. Reprezentanţii Companiei Aeroporturi Bucureşti au precizat că traficul pe acest aeroport nu este afectat.

Potrivit SRI, ameninţarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul, care a decis să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Otopeni.

La bordul aeronavei sunt 184 de pasageri adulţi, 5 copii şi 7 membri ai echipajului.

”În acest moment, toţi pasagerii sunt în afara oricărui pericol”, a precizat SRI, menţionând că procedurile de verificare sunt în curs.

”Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparţinând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul-Dusseldorf, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, la ora 17.54. În prezent, instituţiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situaţii”, au transmis reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează şi se aterizează în siguranţă.

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii au transmis că echipa pirotehnica a SRI desfăşoară procedurile specifice: pasagerii sunt debarcaţi, controlaţi, duşi într-o zona sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor. Apoi, pirotehnicienii vor controla şi aeronava.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here