Ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern, trimise „din partea partidului AUR” către Teatrul Evreiesc de Stat

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Un mesaj care cuprinde ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern a fost trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi este semnat „din partea partidului AUR”, scrie News.ro.

Sâmbătă seară, actriţa şi managerul TES a scris pe Facebook: „Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului”. Ea a publicat şi capturi de ecran ale e-mail-ului primit pe mai multe adrese Teatrului Evreiesc de Stat. 

În urmă cu o săptămână, Maia Morgenstern s-a declarat şocată că la o întâlnire cu directori de teatre şi autorităţi a asistat la o remarcă antisemită, pe care o consideră ofensatoare, cu atât mai mult cu cât autorul acesteia s-a scuzat spunând că a fost o glumă.

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a reacţionat pe contul său de Facebook referitor la incidentul în care a fost implicată actriţa şi a afirmat că îşi exprimă susţinerea faţă de ea. Oficialul a precizat că este inacceptabil ca, în aceste vremuri, oameni de cultură să nu cunoască semnificaţia cuvântului ”jid…”, iar jovialitatea nu este o scuză pentru ignoranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here