ana birchall
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justiției, comentează ironic modul în care Gabriela Firea s-a grăbit să intervină pentru a-i lua apărarea lui Adrian Streinu-Cercel

După ce a solicitat ‘impunitate pentru achizițiile din această perioada’ domnul doctor Adrian Streinu Cercel, recomandase izolarea totală în categoria de vârstă 40 – 65 de ani, ‘în cazul activităților de serviciu neesențiale pentru funcționarea în caz de pandemie’. Nici nu știu cu ce să încep… cu categoria de vârstă sau cu ‘activitățile neesențiale’? Care vor fi fiind acele activități neesențiale, va puteți gândi la niște exemple? :))

Nu mai zic de vârstă, căci ajungem iarăși la pensiile speciale și la pensionarea timpurie a multor categorii nepopulare… dar pe care mai apoi îi regăsim reincadrati în câmpul muncii și de cele mai multe ori TOT la stat. Oare la aceștia se va fi referit domnul doctor? În cazul acesta, se clarifica și ‘activitățile neesențiale’ – nu le mai da voie la furat decât cu declarație pe proprie-răspundere :))

P.S. Am văzut că după demiterea d-lui Streinu, în apărarea domniei sale a sărit iute, doamna primar general Firea. Vorba aceea, ‘ceată lui Pițigoi, dai într-unul, țipă doi’”, a scris Birchall pe Facebook.

Gabriela Firea reacționează foarte nervoasă după ce Adrian Streinu-Cercel a fost dat afară, joi, de ministrul Sănătățîi din funcția de șef al Comisiei științifice speciale anti-COVID.

„Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne rafuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țară, toată planetă?

Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente.

Iar în privința proiectului privind testarea pe scară largă a ceratenilor, unde e vină? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale.

Aș fi ieșit în apărarea oricărui medic nedreptățit. Sunt curioasă câți vor reacționa la această situație fără nicio logică”, a scris Firea pe Facebook.

Ministrul Sănătățîi, Nelu Tătaru, l-a dat afară, joi, pe Adrian Streinu-Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății.

”Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dansul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus.

Apariția acelui ‘plan de vacanță’ nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gandiri… Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dansului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie. Domnul Streinu-Cercel nu a obiectat față de această decizie”, a spus Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here