Andrii Kostin: Soldaţii ruşi folosesc tot mai mult violenţa sexuală ca armă

Sursa: Telegram

Procurorul general ucrainean Andrii Kostin a denunţat o „creştere drastică” a violenţelor sexuale comise de soldaţii ruşi în timpul invaziei începute în 24 februarie în Ucraina, informează luni DPA, citată de Agerpres.ro.

”Sunt afectate toate genurile şi categoriile de vârstă”, a declarat Kostin pentru cotidianele din Funke Media Group şi pentru publicaţia franceză Ouest-France.

El a acuzat soldaţii ruşi că folosesc în mod deliberat violenţa sexuală ca armă în război ”pentru a umili ucrainenii”.

”În multe cazuri, oamenii sunt violaţi, torturaţi şi apoi ucişi de soldaţi ruşi. Adesea violul are loc în faţa rudelor şi a copiilor”, a spus procurorul general al Ucrainei, care a adăugat că în multe cazuri comandanţii ruşi au ordonat sau au fost de acord cu violul.

Şi directorul filialei germane a organizaţiei Human Rights Watch, Wenzel Michalski, vede o abordare sistematică a violenţelor atunci când vine vorba despre agresiunea militară lansată de Rusia contra Ucrainei la finalul lunii februarie.

”Atrocităţi împotriva civililor sunt parte a tacticii de război a soldaţilor ruşi în Ucraina. Acte de violenţă comise de soldaţi, inclusiv violuri, nu sunt pedepsite de liderii politici şi de armata ruse. Dimpotrivă, încă sunt onorate forţele care acţionează cu brutalitate”, a declarat Michalski pentru Funke Media Group.

Potrivit procurorului general ucrainean, aproape 8.500 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începerea războiului, printre care 440 de copii. De asemenea, cel puţin 11.000 de civili au fost răniţi.

SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here