Îndoctrinarea prin film. Ce vor vedea rușii la cinema: „degradarea Europei”, „colonialismul lumii anglo-saxone” sau „misiunea Rusiei de menținere a păcii”. Lista completă, în 17 puncte

Sursa: TASS

Ministerul Culturii al Federației Ruse a stabilit „priorități pentru sprijinul financiar de stat pentru producția de filme în anul 2023”, potrivit site-ului ministerului, citat de Meduza.

Astfel, este promis sprijinul statului pentru filmele care ating 17 subiecte prioritare. Printre ele: „politica neo-colonială a țărilor lumii anglo-saxone”, „degradarea Europei”, „eroismul și abnegația soldaților ruși în timpul operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Iată lista completă:

 1. Cultura Rusiei. Conservarea, crearea și diseminarea valorilor tradiționale.
 2. Deceniul copilăriei. Familia, copiii, protecția și sprijinul lor.
 3. Știința Rusiei: inovații, tehnologii, priorități.
 4. Cinematograf istoric. Lecții de istorie, lecții de memorie. Opoziție față de încercările de falsificare a istoriei. Misiunea de menținere a păcii a Rusiei. Victorii istorice ale Rusiei. 80 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic. Misiunea de eliberare a soldatului sovietic. Conflictul dintre generații, continuitatea generațiilor.
 5. Rusia este un stat modern, stabil și sigur, care oferă oportunități de dezvoltare și realizare personală.
 6. Eroi printre noi. Povești ale personalităților puternice ale Rusiei moderne. Promovarea profesiei didactice. Școala și institutul ca etape importante de adaptare în societate și orientare personală. Rolul profesorilor și al mentorilor în formarea personalității.
 7. Motivarea tinerilor spre a alege drumul muncitorilor și a specialităților de inginerie. Ridicarea statutului social al muncitorului și inginerului și activității de cercetare- inovare.
 8. Cronica de film. Starea actuală, cultura și tradițiile regiunilor Rusiei. Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii. Viața în orașele mici și la sate, viața în provincii. Mica Ruse ca regiune istorică a Rusiei.
 9. Adaptarea pe ecran a operelor literaturii clasice ruse, inclusiv cu ajutorul animației.
 10. Filme despre personalități marcante ale istoriei, culturii, științei și sportului.
 11. Popularizarea profesiei medicale. Filme despre realizări și victorii sportive.
 12. Opoziție față de manifestările moderne ale ideologiei nazismului și fascismului.
 13. Popularizarea eroismului și abnegației soldaților ruși în timpul operațiunii militare speciale.
 14. Popularizarea serviciului în rândul forțelor armate ale Rusiei. Unitatea societății în jurul sprijinului armatei (brigăzi de front, voluntari). Consolidarea statutului profesiei de militar pe baza evenimentelor istorice și istoriei moderne.
 15. Educația spirituală, morală, patriotică a cetățenilor ruși. Combaterea extremismului. Imagini, modele de comportament și motivație creativă a tinerilor moderni. Lideri spirituali. Mișcarea de voluntariat din Rusia și țările CSI – promovarea internațională a voluntariatului.
 16. Politica neocolonială a țărilor lumii anglo-saxone. Degradarea Europei. Formarea lumii multipolare.
 17. Societate fără frontiere: realizarea de sine a persoanelor cu dizabilități. Voluntariat în Rusia. Longevitate activă.
 18. Filme despre adolescenți. Formarea valorilor și liniilor directoare ale vieții în etapa de creștere. Dezorientarea în spațiul public, suprasaturarea cu informații formarea propriei gândiri.
 19. Societate modernă. Alegerea morală și etică. Poziția civică. Asocierea societății.

La sfârșitul anului 2022, Ministerul Culturii plănuiește să anunțe procedura și condițiile de desfășurare a selecțiilor competitive pentru finanțarea producției de film. Ministrul Olga Liubimova, a declarat că speră ca realizatorii de film să țină cont de aceste subiecte, atunci când elaborează proiecte care se bazează pe sprijinul statului.

„În realitățile moderne, considerăm că este necesar să ne concentrăm pe contracararea încercărilor de falsificare a istoriei și a manifestărilor moderne ale ideologiei nazismului, să vorbim despre eroismul și abnegația soldaților ruși în timpul operațiunii speciale, activitatea brigăzilor și voluntarilor de pe front”, a remarcat ministrul Culturii.

INFO RUSIA | Putin ar mai toca 100.000 de mobilizați / Băncile nu lasă / Auto-China / IMM-uri de război / Teren alunecos în Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here