Anisie: „Cel mai probabil de marți vor fi suspendate cursurile față în față în București”

Foto: Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Într-o intervenție la Digi 24, ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că luni școlile din București își vor desfășura activitatea ca și până acum, dar că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, de marți lucrurile probabil se vor schimba.

„Comitetul pentru Situații de Urgenă poate decide suspendarea cursurilor față în față pentru o perioadă de 14 zile, dar până atunci cursurile rămân pe scenariul hibrid, ca și până acum. Cel mai probabil de marți vor fi suspenda cursurile față în față în București. La fel ca și în perioada stării de urgență, unul dintre părinți poate rămâne acasă, pentru a avea grijă de copil, dacă școlile trec în scenariul roșu. Copiii care au solicitat tablete le-au primit. Sunt 8057 de tablete care au fost livrate la nivelul Capitalei”, a explicat ministrul Educației.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat duminică 3.920 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 180.388.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 60 de decese, bilanţul fiind de 5.872.

În prezent, 749 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here