În ultima zi de campanie electorală din Republica Moldova, Igor Dodon a renunțat la imaginea de „președinte care unește” promovată în primul tur al alegerilor și a reactivat amenințarea „unirii” cu România, un scenariu despre care președintele pro-rus spune că va duce la „război civil – un război cumplit, pentru că noi cu românii nu vom merge”, potrivit jurnal.md.

Toți înțeleg că dacă, Doamne ferește, cineva va merge pe acest scenariu (al unirii), aici va exploda totul. Sudul, nordul țării și Transnistria niciodată nu vor accepta așa ceva. Aceasta va însemna război civil – un război cumplit, pentru că noi cu românii nu vom merge. Acest pericol există”, a spus Dodon, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon, clasat pe locul doi în primul tur al alegerilor, după pro-europeana Maia Sandu, amenință că „pericolul unirii este real”, în condițiile în care, spune el, „dacă acum 15-20 de ani erau doar 5-8 la sută unioniști, astăzi sunt mai mult de 25 la sută”.

Imaginați-vă că această tendință va continua și, la o anumită etapă, adepții ideii de lichidare a Moldovei prin unirea cu România vor constitui, Doamne ferește, 40-50 la sută. Va fi o catastrofă. Iată de ce trebuie modificată Constituția, pentru a interzice unirea. (…) Trebuie să interzicem partidele care pledează deschis pentru lichidarea Republicii Moldova. De aceea, acest pericol există. Niște garanții totuși există. De exemplu, Autonomia Găgăuză are dreptul la autodeterminare… Adică, dacă Moldova dispare ca stat – Găgăuzia își poate proclama independența”, a mai spus el.


Dodon, despre adversarii săi politici: Până nu o primesc înapoi în bot nu înțeleg

Jurnal.md notează că Dodon a avut un discurs plin de ură și la marșul organizat vineri de socialiști, unde a afirmat că adversarii săi politici „până nu primesc în bot nu înțeleg”. Acesta a făcut apel la partizanii săi ca, în cazul în care nu este declarat învingător la alegerile de duminică, „să iasă toți ca unul să îi apere victoria”.

1 COMENTARIU

  1. Un dement, sper sa scape moldovenii de jigodia asta rusofila, si sa se intoarca Basarabia la Romania! Se putea foarte bine inca din ’90, dar din cauza de iliescu, nu i-ar muri multi inainte, n-a mers!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here