Aproape 800 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, în București

Poliţiştii bucureşteni au aplicat, miercuri, peste 790 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, în contextul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Facem apel la dumneavoastră pentru respectarea tuturor măsurilor necesare prevenirii răspândirii infectării cu virusul COVID-19. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus creşterea efectivelor ce acţionează strict pentru verificarea modului în care este purtată masca de protecţie, dacă este respectată distanţarea socială„, a spus Sarca, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că poliţiştii au acţionat, atât în uniformă, cât şi în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în complexurile comerciale, în mijloacele de transport în comun, pieţe, târguri, magazine, terase, în zona şcolilor şi a instituţiilor publice, a ghişeelor şi zonelor cu aflux de public.

Acţionăm împreună cu Jandarmeria Bucureşti şi Poliţia Locală şi le reamintim tuturor că obiectivul nu este de a sancţiona, ci de a veghea la respectarea legii. Pe fondul creşterii numărului de cazuri, trebuie să fim conştienţi de datoria pe care o avem toţi faţă de cei din jurul nostru, faţă de familiile noastre, faţă de toţi membrii comunităţii„, a afirmat Sarca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here